Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί της Αστυνομίας ξεπλένουν το βρόμικο χρήμα πριν να καταλήξει "εξατμισμένο" σε πολιτικούς

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, πέραν της προσωπικής του αγωνίας για τη συστηματική όπως την εκλαμβάνει στοχοποίηση του, που εκτός της
πολιτικής εξόντωσης ενέχει και κίνδυνο ζωής, με υποκινητές και σε ρόλους ηθικού αυτουργού πολιτικούς και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανασύρει στην επικαιρότητα ένα ζήτημα θαμμένο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ένα θέμα που συζητήθηκε και στο παρελθόν, αλλά χωρίς να φωτιστεί καμία από τις όψεις ή τις κόψεις του ζοφερού παρασκηνίου.

Το θέμα αυτό έχει να κάνει με τις διαδρομές του μαύρου και του βρόμικου χρήματος που φιλτράρεται μέσα στην Αστυνομία, πριν φτάσει κάπως εξατμισμένο στους παραλήπτες τους, μεταξύ των οποίων σημαίνοντα πρόσωπα του πολιτικού βίου.

Γι αυτό το λόγο αποκτά ιδιαίτερη σημασία και πρόσθετη αξία η δεύτερη χθες κατάθεση του κ. καθηγητή στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, που διερευνά τους τελευταίους μήνες μια πολυσχιδή υπόθεση, μέσα στην οποία αλέθονται αξιωματικοί της αστυνομίας με βαρόνους του οργανωμένου εγκλήματος που ελέγχουν δίκτυα παράνομης μεταφοράς όπλων, λαθρεμπορίου τσιγάρων και καυσίμων καθώς και διακίνησης μεταναστών. Πρόκειται για πτυχές του σύγχρονου εγκλήματος που αποτελούν ίσως τη μεγαλύτερη σύγχρονη ελληνική βιομηχανία παραγωγής και ξεπλύματος χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης, είπε ότι και στις δύο υποθέσεις, σ’ αυτή δηλαδή που αναφέρθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την ομάδα μεταξύ των οποίων και πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ που απεργάστηκε την πολιτική εξόντωση του, αλλά και σ’ αυτή την αστυνομικής διαφθοράς, υπάρχουν κοινά πρόσωπα που μεθόδευσαν την σε βάρος του πλεκτάνη, θέλοντας να καταδείξει ότι επιστρατεύθηκαν Θεοί και δαίμονες προκειμένου να βγει από τη μέση.

Για το συγκεκριμένο λόγο, είπε στο bloko.gr ο κ. Πανούσης, θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κ. Τόσκα, το σημερινό υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζητώντας του να μην προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις  στην Αστυνομία, γιατί όπως πιστεύει έτσι θα είναι σα να έχει δοθεί πολιτική εντολή συγκάλυψης της διαφθοράς, που όπως είπαμε φτάνει μέχρι τα γραφεία υπεράνω υποψίας προσώπων που σήμερα πρωταγωνιστούν και καθορίζουν εξελίξεις. 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια