Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα νυχτερινά των αστυνομικών; Σε κίνδυνο και τα πενθήμερα

Πριν από λίγες ημέρες λάβαμε στα μηνύματα το ακόλουθο κείμενο αποριών

"Καλησπέρα bloko θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε κάποια ενημέρωση σχετικά με το
πότε θα μας δοθούν τα χρήματα που μας οφείλονται για την νυχτερινή μας απασχόληση .Εχθές μπήκα στην μισθοδοσία μου και είδα προς μεγάλη μου έκπληξη ότι θα πληρωθώ μόνο 9 ώρες !!! Ενώ είχα εργαστεί 60 από τις οποίες δικαιούμαι να πληρωθώ της 48. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν θα μπορούσατε να μάθετε με τι κριτήριο κάποιοι συνάδελφοί μου πληρώθηκαν 30 ώρες, κάποιοι άλλοι 20 και εγώ όπως φαντάζομαι και άλλοι  μόλις 9 ;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. "

Αναζητώντας καταρχήν πληροφορίες για το επίμαχο θέμα και για τις εύλογες απορίες του αναγνώστη αστυνομικού, διαπιστώσαμε ότι τα χρήματα που οφείλονται και θα οφείλονται στο προσωπικό από τη μη αποζημίωση μέρους από τα δεδουλευμένα νυχτερινά μέχρι και το τέλος του χρόνου, θα καταβληθούν αναδρομικά στη μισθοδοσία του Ιανουαρίου.

Δηλαδή, δεν θα υπάρξει κάλυψη του υπολειπόμενου ποσού στο "νεκρό" από χρήματα κωδικό πληρωμής, αλλά η πίστωση των οφειλών θα γίνει σε βάρος του προϋπολογισμού του 2016. Αυτό σημαίνει ότι εάν φέτος το πρόβλημα της καταβολής των νυχτερινών ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, του χρόνου με μαθηματική ακρίβεια θα εμφανιστεί από τον Ιούνιο.

Η διαβεβαίωση ήταν πως σε όλους το ποσοστό παρακράτησης ήταν και θα παραμείνει ανά μήνα στο 20%, όμως από το περιεχόμενο της επιστολής του αναγνώστη διαπιστώνουμε πως ποικίλει και μάλιστα με ιλιγγιώδη απόκλιση.

Πηγές ωστόσο από τις οικονομικές υπηρεσίες του αρχηγείου, μας εκμυστηρεύθηκαν ότι είναι πολύ πιθανή η εμφάνιση ανάλογου προβλήματος στην ακέραια καταβολή της αποζημίωσης για την εργασία πέραν του πενθήμερου και μάλιστα, το πρόβλημα θ' αναφέρεται στην επικείμενη μισθοδοσία, κάτι που σημάνει το βαθύ ψαλίδισμα στο μηνιαίο εισόδημα του αστυνομικού προσωπικού μέχρι το τέλος του χρόνου και με τη φορολογία να έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Στελέχη της ΠΟΑΣΥ, από τα οποία ζητήσαμε πληροφορίες για τα συγκεκριμένα θέματα, μας είπαν πως πάνω κάτω ίδιες είναι και οι δικές τους ανησυχίες και πως πρόταση τους αποτελεί η βεβαίωση της νυχτερινής και της απασχόλησης πέραν του πενθημέρου, να γίνεται αλλά και ν' αποζημιώνεται από κωδικούς κάθε γενικής αστυνομικής διεύθυνσης ξεχωριστά.

Μόνο έτσι μας είπαν, θα σταματήσουν όλοι να τα παίρνουν όλα, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν μόνο σε όλους όσοι πραγματικά εργάζονται και τη νύχτα, αλλά και τα Σαββατοκύριακα.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια