Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάνος Καμμένος: “Τα παράπονα σας στο Υπουργείο Οικονομικών”

Οι απόστρατοι να απευθυνθούν στο υπουργείο Οικονομικών για τις περικοπές των συντάξεων τους, υπέδειξε ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, απαντώντας σε… σχετική
ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα. Ο Π. Καμμένος δεν διέψευσε τις πληροφορίες που προέρχονται από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών ότι οι απόστρατοι, πιθανότατα, θα υποστούν και νέες πιο σοβαρές μειώσεις στις συντάξεις τους, εφόσον εφαρμοστεί ο συντελεστής, που σχετίζεται με την ηλικία συνταξιοδότησής τους. Ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, κατηγόρησε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την κυβέρνηση Παπανδρέου, διότι μείωσαν κατά 60% τους μισθούς και τις συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων…
Εν συνεχεία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, από του βήματος της Βουλής, ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τους αποστράτους, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν φρόντισε να υλοποιηθεί πλήρως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας, σύμφωνα με την οποία, οι αποδοχές και οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Για το «τι μέλλει γενέσθαι», ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος, είπε: «Συστάθηκε με μέριμνα της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή της ΓΔΟΣΥ, επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και των άλλων συναρμόδιων υπουργών, η οποία εξέφρασε την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ αναφορικά με το μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στη συνέχεια, με μέριμνα της ΓΔΟΣΥ απεστάλη στο υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου και η Κοινή Υπουργική Απόφαση».
Ο Π. Καμμένος διευκρίνισε ότι τα χρήματα για την αποκατάσταση των αδικιών σε αποδοχές και συντάξεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα εξοικονόμησε από τη μείωση των δαπανών για τα εξοπλιστικά συστήματα. «Αυτά τα χρήματα είναι δεσμευμένα στο υπουργείο Οικονομικών από τον κωδικό που εμείς αποδεσμεύσαμε από τα εξοπλιστικά. Άρα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμο -και τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα- να τα δώσει», είπε ο Π. Καμμένος.
Γιατί όμως, δεν έχει προχωρήσει, ως όφειλε, το θέμα; «Έχει σταματήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δεν διαθέτει -όπως λέει το υπουργείο Οικονομικών- αυτήν τη στιγμή τα κονδύλια για τους αστυνομικούς και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος», απάντησε ο ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένος.


Εφημερίδα “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”
πηγή: espekm.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια