Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γουατεμάλα: 16 νεκροί από μάχες σε φυλακές

Τους 16 έφτασαν οι νεκροί από την μάχη που εκδηλώθηκε μεταξύ κρατουμένων στις φυλακές της Γουατεμάλα, με τις αρχές να μην έχουν καταφέρει ακόμα να πάρουν τον έλεγχο των φυλακών.

Πρόκειται για τις φυλακές της πόλης Εσκουίντλα, μιας πόλης που βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους οι δυνάμεις ασφαλείας περιμένουν ενισχύσεις προτού εισβάλουν στην φυλακή, καθώς μέχρι σήμερα υπολείπονταν αριθμητικά κατά πολύ.

Περισσότεροι από 3.000 κρατούμενοι βρίσκονται στις φυλακές οι οποίες είναι προορισμένες για να φιλοξενήσουν μόλις 600 άτομα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Έλμερ Σόσα επιβεβαίωσε ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους κατείχαν όπλα. Είπε επίσης ότι υπήρχαν αντικρουόμενες θεωρίες σχετικά με τους λόγους που ξέσπασε η βία στις φυλακές.

Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι καταδικασμένα μέλη της συμμορίας συγκρούστηκαν με απλούς τροφίμους, μετά το καθιερωμένο Κυριακάτικο επισκεπτήριο. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα οι κρατούμενοι να έχουν κρατήσει ομήρους κάποιους επισκέπτες.
Αλλά ο κος Σόσα είπε ότι ίσως οι συγκρούσεις εκδηλώθηκαν επειδή οι φρουροί κατάφεραν να ματαιώσουν μια προσπάθεια απόδρασης των φυλακισμένων.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, οι φύλακες ανέτρεψαν ακόμα μια απόπειρα διαφυγής όταν ανακάλυψαν μια σήραγγα η οποία βρισκόταν κάτω από τη φυλακή.

Ο ακριβής αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν στην μάχη της Κυριακής δεν είναι ακόμα γνωστός.

Το μεγαλύτερο μέρος των φυλακισμένων είναι μέλη βίαιων συμμοριών του δρόμου και αυτό καθιστά τις συγκρούσεις συχνό φαινόμενο.

Ο μεγάλος συνωστισμός καθιστά δύσκολο για τους φρουρούς τον έλεγχο των κρατουμένων - οι οποίοι συχνά είναι βαριά οπλισμένοι.

skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια