Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Χριστουγεννιάτικο δώρο" το νέο... tetra στην Αττική

Ακόμα μία είδηση έβγαλε η χθεσινή συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία
το σύστημα ενδοεπικοινωνιών της ΕΛ.ΑΣ για το λεκανοπέδιο τής Αττικής και σταδιακά φαίνεται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr πρόκειται για το σύστημα τής εταιρείας Sepura PLC με έδρα το Κέμπριτζ της Αγγλίας, τη δωρεά του οποίου είχε εξασφαλίσει το ελληνικό δημόσιο πριν από περίπου έναν χρόνο, επί υπουργείας Βασίλη Κικίλια.
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι και τώρα πρόκειται για δωρεά του συστήματος, για το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία θα μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τη συντήρησή του και να έχει πλεονέκτημα. Με απλά λόγια η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να είναι η μοναδική, που έχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για να συντηρεί το σύστημα, που η ίδια έχει κατασκευάσει. Έτσι θεωρείται δεδομένο ότι θα αναλάβει το έργο.
Τον περασμένο Δεκέμβριο η κυβέρνηση τής Νέας Δημοκρατίας υποστήριζε ότι με αυτή τη δωρεά το ελληνικό Δημόσιο εξοικονόμησε σχεδόν 100 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστεί ότι το κόστος ανανέωσης της σύμβασης με την κοινοπραξία Siemens - SAIC θα ανερχόταν σε 72 εκατ. ευρώ. Ουδέποτε, όμως, μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί σε λειτουργία.
Το νέο σύστημα Tetra θα μπορεί να μεταφέρει, εκτός από ήχο, και εικόνα, ενώ παρέχει δυνατότητα και αυτόματου εντοπισμού της θέσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια