Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν «φωτιά» τα social media για τον «εύπορο Τσίπρα»

Ο υπουργός Παιδείας είπε πως ο πρωθυπουργός είναι εύπορος και προνομιούχος και οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να
σχολιάσουν τις νέες του δηλώσεις
Θύελλα αντιδράσεων κατάφερε να προκαλέσει ξανά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με μια νέα δήλωσή του, αυτή τη φορά για τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
 Κι όμως, μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Φίλης αποφάσισε να σχολιάσει τα οικονομικά του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας πως ο κ. Τσίπρας μπορεί και στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο γιατί «είναι εύπορος».

«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε; Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς», είπε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και πρόσθεσε: «Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Κατά την άποψη του κ. Φίλη, είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο και να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς.

«Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε: «Το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Οι νέες δηλώσεις Φίλη προκάλεσαν αντιδράσεις και ο υπουργός Παιδείας έκανε για άλλη μια φορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάρουν «φωτιά» αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν τις αναφορές για τον «εύπορο» Τσίπρα.

Ένας χρήστης έγραψε πως ο κ. Φίλης είναι «καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει», ενώ ένας άλλος εξέφρασε την άποψή του ότι «τέτοιο χτύπημα στον Τσίπρα που έκανε ο Φίλης με όσα είπε, δεν θα το έκανε ο χειρότερος εχθρός του πρωθυπουργού».

«Όχι κε Φίλη δεν είναι φτωχός ο κος Τσίπρας! Ούτε αριστερός είναι! Αυτό το ξεχάσατε να μας το πείτε! Εσείς?», σημείωσε απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας ένας ακόμη χρήστης του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

«Ευτυχώς Φίλη που μας ενημέρωσες ότι ο Τσίπρας είναι εύπορος και προνομιούχος, γι' αυτό ο γιος του πάει Χίλ. Ακούτε συριζαιϊκα κορόιδα; Νταούλια», ήταν άλλο ένα από τα πολλά «τιτιβίσματα» για τις νέες δηλώσεις Φίλη.


Μερικά «τιτιβίσματα» για το Φίλη και τον «εύπορο» Τσίπρα











ΘΕΜΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια