Ερευνες εκτός Ελλάδας για Noor 1

Μέλη του πληρώματος στο πλοίο «Noor One», με το οποίο μεταφέρθηκε η ηρωίνη στην Ελλάδα, οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, Τρίτη 24 Ιουνίου 2014.
Σε εξέλιξη παραμένει έρευνα της ανακρίτριας κ. Μαρίας Σκάρπου για την υπόθεση διακίνησης δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor One, τον Ιούνιο του 2014. Στο
πλαίσιο συμπληρωματικής ανάκρισης που διενεργεί, πρόκειται να καλέσει ενώπιόν της πρόσωπα «κλειδιά» που φέρονται να μετείχαν, μεταξύ άλλων, σε ύποπτες μεταφορές χρημάτων για τις ανάγκες διακίνησης των δύο τόνων ηρωίνης από τον Περσικό Κόλπο στον Πειραιά.
Στο επίκεντρο του νέου γύρου ανακρίσεων πρόκειται να βρεθεί και άτομο που επισκεπτόταν στον Κορυδαλλό τους Τούρκους διακινητές, οι οποίοι κατηγορούνται ως οι τελικοί παραλήπτες του φορτίου των ναρκωτικών. Για το ίδιο σκέλος της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης όπου επρόκειτο να καταλήξουν τα ναρκωτικά.
Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε χθες το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά. Για συμμετοχή στη διακίνηση των δύο τόνων ηρωίνης κατηγορούνται συνολικά 33 άτομα, ενώ έχουν κληθεί να καταθέσουν 12 άτομα. Οπως αναμενόταν, το δικαστήριο δεν υπεισήλθε στην ουσία της υπόθεσης, αλλά περιορίστηκε στην ανάγνωση και καταγραφή των ονομάτων των κατηγορουμένων, των συνηγόρων τους καθώς και των μαρτύρων της δίκης.
Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν επιτακτικά αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας. Περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της διαδικασίας, η έδρα διέκοψε προκειμένου να εξετάσει το αίτημα της υπεράσπισης για αλλαγή αίθουσας. Τελικά, αποφασίστηκε το δικαστήριο να συνεδριάσει εκ νέου στις 10 π.μ. της Πέμπτης προκειμένου, στο μεταξύ, να γίνει προσπάθεια να εξευρεθεί μεγαλύτερη αίθουσα. Ορισμένοι εκ των συνηγόρων έθεσαν θέμα μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας (λεωφόρος Αλεξάνδρας), αίτημα στο οποίο επιφυλάχθηκε να απαντήσει το δικαστήριο.
Παρόντες στο δικαστήριο με την ιδιότητα των μαρτύρων κατηγορίας ήταν και αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Πειραιά που χειρίστηκαν την υπόθεση του Noor One και έγινε προσπάθεια να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες στις πρόσφατες, τακτικές μεταθέσεις.

Εσωτερικές Υποθέσεις
Για την υπόθεση (σχετικό δημοσίευμα φιλοξενήθηκε στο φύλλο της «Κ» του περασμένου Σαββάτου) υπήρξε παρέμβαση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού. Κατά πληροφορίες, οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου Πειραιά επικαλέστηκαν, μεταξύ άλλων, συμπληρωματική έρευνα που τους έχει αναθέσει η ανακρίτρια κ. Μαρία Σκάρπου για την υπόθεση του Noor One, προκειμένου να ανακληθούν οι μεταθέσεις των τριών έμπειρων υπαλλήλων της υπηρεσίας.του Γιάννη Σουλιώτη
Καθημερινή
.