Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εντυπωσιακή προσνήωση F-35 σε αεροπλανοφόρο, σε slow motion - ΒΙΝΤΕΟ

Στις 9 Οκτωβρίου, ένα F-35C πραγματοποίησε μια πετυχημένη προσνήωση στο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower. Ο συντάκτης Ειδήσεων του US Naval Institute Sam LaGrone κατάφερε να κινηματογραφήσει την προσνήωση σε HD και σε αργή κίνηση (slow motion). Το βίντεο αναδεικνύει μια από τις πιο αξιοσημείωτες επιτυχίες του προβληματικού F-35 - δηλαδή την ικανότητα λειτουργίας του προηγμένης τεχνολογίας μαχητικού από αεροπλανοφόρο.





Το αντικείμενο που κρέμμεται στο πίσω μέρος του F-35C είναι το tailhook, το οποίο γαντζώνεται σε ενα καλώδιο στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου. Το καλώδιο επιβραδύνει την ταχύτητα του αεροσκάφους, επιτρέποντας του να προσνηωθεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια στους επικίνδυνα μικρούς διαδρόμους που εχουν τα αεροπλανοφόρα.

Οι τεχνικές απαιτήσεις της απονήωσης και της προσνήωσης σ’ενα αεροπλανοφόρο εχουν ως αποτέλεσμα το F-35C να είναι σημαντικά βαρύτερο από το F-35Α και το F-35B. Το C έχει επιπλέον 208 τετραγωνικά πόδια φτερού που το βοηθά στην έλξη. Συνολικά, το αεροπλάνο ζυγίζει πάνω από 6.000 κιλά περισσότερο από τα άλλα δυο. 
 
onalert.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια