Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έντυσαν τους αστυφύλακες …συνοριοφύλακες

Οι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες της Κομοτηνής είναι ντυμένοι στα χακί και όχι στα μπλε, αφού φορούν στολές συνοριοφυλάκων και όχι τις μπλε στολές των δοκίμων αστυφυλάκων, αφού σε
αυτές πληροφορούμαστε ότι παρουσιάζεται έλλειψη και ελλείψει χρημάτων δεν μπορούν να προμηθευτούν καινούργιες 


Στα χακί και όχι στα μπλε, όπως συνηθίζονταν μέχρι πριν κλείσει το τμήμα δοκίμων αστυφυλάκων Κομοτηνής για να μετατραπεί σε κέντρο κράτησης μεταναστών τον Αύγουστο του 2012, ντύνονταν οι δόκιμοι αστυφύλακες. Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι 301 νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, 224 άνδρες και 77 γυναίκες, που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο τμήμα της Κομοτηνής ως επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2013, είναι διαφορετική. Είναι ντυμένοι στα χακί και όχι στα μπλε, αφού φορούν τις στολές συνοριοφυλάκων που εκπαιδεύτηκαν στις εγκαταστάσεις της σχολής της πόλης μας το περασμένο χρονικό διάστημα και όχι τις μπλε στολές των δοκίμων, αφού σε αυτές πληροφορούμαστε ότι παρουσιάζεται έλλειψη και ελλείψει χρημάτων δεν μπορούν να προμηθευτούν καινούργιες. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ορισμένοι δόκιμοι αστυφύλακες, γυναίκες και άνδρες, δε φορούν αρβύλες, αλλά αθλητικά παπούτσια.


Οι εικόνες αδιάψευστος μάρτυρας, δημοσιεύτηκαν χθες στην ιστοσελίδα της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσία του μητροπολίτη στην σχολή.


Στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Σχολής, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της και της υποδοχής των νέων δόκιμων αστυφυλάκων, βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος προέστη της δοξολογικής δεήσεως και της ακολουθίας της αρτοκλασίας που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου, στον χώρο της Σχολής. Ο μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και συνεχάρη όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την θετική έκβαση. Ταυτόχρονα, ευχήθηκε ο Θεός να δίνει δύναμη στους διοικούντες και φωτισμό στους επιτυχόντες σπουδαστές της, για να εκπληρώσουν τις προσδοκίες τους.


Το γεγονός των χακί στολών φυσικά και δε μπορεί να επισκιάσει το θετικό γεγονός της επαναλειτουργίας της σχολής στην Κομοτηνή, αλλά επισημαίνεται για να καταδείξει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα πάντα στην χώρα μας από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση.

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΝΕΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Να σημειώσουμε ότι διακόσιοι νέοι δόκιμοι αστυφύλακες, επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013, παρουσιάσθηκαν την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Τους νεοκαταταχθέντες υποδέχθηκε ο διοικητής του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων αστυνομικός υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους συνεχάρη για την είσοδο τους στη σχολή. Οι πρωτοετείς δόκιμοι αστυφύλακες θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια το τακτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.



xronos.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια