Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σάλος σε ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, Σε διαθεσιμότητα ο υπαστυνόμος για την κλωτσιά

Με οργή και αγανακτηση υποδέχτηκαν οι υπηρετούντες σε ΜΑΤ και ΥΜΕΤ την πολιτική απόφαση με την οποία τέθηκε τελικά σε διαθεσιμότητα ο υπαστυνόμος- επικεφαλής της
διμοιρίας των αποσπσασμένων αστυνομικών στη Λέσβο, που απαθανατίστηκε να κλωτσά τον πρόσφυγα προκειμένου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, να αποτρέψει μια ακόμα απόπειρα παραβίασης της προτεραιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο πριν ληφθεί η απόφαση της διαθεσιμότητας. Όπως σημειώνεται, από την ηγεσία είχε δοθεί η διαβεβαίωση πως δεν τίθεται ζήτημα διαθεσιμότητας και πως η τελική απόφαση για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον υπαστυνόμο μόλις ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και διαπιστωθεί το αίτιο και αιτιατό της πράξης.

Ωστόσο, για τον αξιωματικό που ειρήσθω εν παρόδω παρουσιάστηκε μόνος του πριν τον αναζητήσει κανείς και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη της πράξης του, ο κύβος ερρίφθη αμέσως μόλις ενημερώθηκε η πολιτική ηγεσία και στο όνομα των προγραμματικών δηλώσεων που περιείχαν σαφείς όσο και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τόσκα για μηδενική ανοχή σε κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και παραδειγματικής τιμωρίας των κατηγορούμενων, "μετασχηματίστηκε" και η απόφαση περί της διαθεσιμότητας.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια