Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πότε θα γίνει η αναδιοργάνωση τής ΕΛ.ΑΣ - Ποια είναι τα κριτήρια για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων

Αν και πολλοί περίμεναν ότι ο αναπληρωτής υπουργός θα παρουσιάσει με λεπτομέρειες το σχέδιο τής πολιτικής ηγεσίας για την αναδιοργάνωση-αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ, εκείνος αρκέστηκε να
μιλήσει επιγραμματικά. Τόνισε, όμως, ότι οι συγχωνεύσεις τμημάτων, που θα γίνουν, δεν θα γίνουν με μία "λογιστική αντίληψη", αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες του Σώματος.
"Δεν θέλουμε μία αστυνομία οικονομικότερη, αλλά μία αστυνομία πιο αποτελεσματική για τον πολίτη. Μακριά από εμάς τμήματα με 8-10 αστυνομικούς" ήταν μερικές από τις φράσεις, που χρησιμοποίησε, ενώ τόνισε ότι θα ληφθούν υπ'όψιν γεωγραφικά και ιστορικά στοιχεία, δεδομένα εγκληματικότητας, αλλά και οι γενικότερες ανάγκες. 
Αναγνώρισε ότι ο εκάστοτε υπουργός σε αντίστοιχες προσπάθειες δέχεται πιέσεις από συναδέλφους του βουλευτές, όλων των κομμάτων, και αποκάλυψε ότι ήδη έχει δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα από συναδέλφους τους, οι οποίοι "έλαβαν την απάντηση, που τους έπρεπε".
"Εγώ πρέπει πρώτα να πείσω τους συναδέλφους μου" είπε χαρακτηριστικά.
Σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η αναδιοργάνωση δεν φαίνεται να υπάρχει, αλλά ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι ήδη έχουν γίνει συζητήσεις με πέντε περιφερειακές διευθύνσεις και με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι άμεσα θα δοθούν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των ενστόλων και τα προσχέδια, προκειμένου και οι εκπρόσωποι τού προσωπικού να υποβάλουν τις προτάσεις τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια