Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εισαγγελέας: Ένοχος ο Παπαντωνίου για το ανακριβές «πόθεν έσχες»

Την ενοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 ζήτησε από
το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο εισαγγελέας Π. Πούλιος. Ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε το ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ, που φέρεται να μην είχε δηλώσει το ζεύγος Παπαντωνίου, «ιδιαίτερα μεγάλο» και τόνισε ότι «δεν δικαιολογείται από οικονομική κατάσταση των κατηγορουμένων».
Ο Π. Πούλιος ανέλυσε όλη τη διαδρομή του ποσού από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε τα χρήματα επαναπατρίστηκαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως το 1999 οι δύο κατηγορούμενοι διέθεταν καταθέσεις ύψους 105.000 ευρώ, ενώ το 1998 αγόρασαν οικόπεδο ακίνητο έναντι 40 εκατ. δρχ.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η σύζυγος Παπαντωνίου ήταν η πραγματική και κύρια δικαιούχος του επίμαχου ποσού στον λογαριασμό της HSBC στην Ελβετία. Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσω της θρυλικής λίστας Λαγκάρντ. Το ποσό μετέφερε στο εξωτερικό ο κουμπάρος και στενός συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου, Γ. Κανδαλέπας.
Ο Π. Πούλιος υποστήριξε ότι «υπήρξε μακρά και συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης του ποσού».
Σημειώνεται ότι το πρωτοδικείο είχε καταδικάσει σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του και επιδίκασε χρηματική ποινή 100.000 ευρώ στον καθένα και αποζημίωση προς το δημόσιο 50.000 ευρώ στον καθένα.
Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του δεν παρίστανται στη δίκη αλλά εκπροσωπούνται διά των τριών πληρεξουσίων δικηγόρων τους. Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Οκτωβρίου.

tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια