Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ιερόσυλοι... προσκυνητές προσπάθησαν να κλέψουν λείψανο από την ΙΜ Μεγάλου Σπηλαίου

Μόνο για θρησκευτικό τουρισμό δεν είχαν πάει οι δύο υπήκοοι Ρουμανίας στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα. Απ'ό,τι αποδείχθηκε στόχος τους ήταν να αρπάξουν ένα από τα
πολυτιμότερα λείψανα της ορθόδοξης εκκλησίας, την αριστερή χείρα του Αγίου Χαραλάμπους.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δύο ιερόσυλοι εμφανίστηκαν ως προσκυνητές μαζί με γκρουπ από τη Ρουμανία. Όταν έφυγαν, όμως, οι μοναχοί με μεγάλη έκπληξή τους αντιλήφθησαν ότι έλειπε το ιερό λείψανο και άμεσα ειδοποίησαν την αστυνομία.
Το τουριστικό λεωφορείο με το γκρουπ δεν είχε απομακρυνθεί, αλλά βάσει του προγράμματός του είχε κάνει στάση περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το μοναστήρι για καφέ και γεύμα και έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν άμεσα τους προσκυνητές.
Οι ιερόσυλοι, φοβούμενοι πιθανόν έλεγχο, είχαν κρύψει το ιερό λείψανο ανάμεσα σε ξερά χόρτα, κάτω από δέντρα, κοντά στο μοναστήρι, αλλά μέσα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες είχαν ομολογήσει την πράξη τους, ενώ οι αστυνομικοί το εντόπισαν κατά τις έρευνές τους.
Από τις αρχές ερευνάται η συμμετοχή ακόμα δύο ατόμων από το γκρουπ, ενώ μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν διευκρινσθεί οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες κατάφεραν να αφαιρέσουν το ιερό λείψανο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια