Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί λένε αστυνομικοί για την κλωτσιά αστυνομικού σε μετανάστες στη Λέσβο, Το παρασκήνιο μιας εικονικής πραγματικότητας που είδε ο πρωθυπουργός

Στο bloko.gr γράφουμε συνεχώς και αλλεπάλληλα για την απουσία οργανωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα αντί εθνικής στρατηγικής, να έχουμε διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος εκ του προχείρου.

Προς επίρρωση αυτής της παθογένειας που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο και σε ότι αφορά στην αστυνομική προσέγγιση του θέματος, αποτελεί το στιγμιότυπο της κλοτσιάς αστυνομικού της ΥΜΕΤ σε μετανάστη στο νησί της Λέσβου.

Με έκπληξη, αλλά όχι και τόσο μεγάλη, πληροφορηθήκαμε ότι το περιστατικό σημειώθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα της κοινής επίσκεψης στο νησί του Έλληνα πρωθυπουργού Τσίπρα και του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν.

Σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης και ενώ οι δύο υψηλοί προσκεκλημένοι είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα, βρίσκοντας την κατάσταση εκεί λίγο πολύ ως εξαιρετική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, η επίμαχη σκηνή υπήρξε απότοκο προϊόν μιας διαχρονικής έντασης μεταξύ αστυνομικών και μεταναστών που επαναλαμβάνεται κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα εισόδου στο γραφείο καταγραφής και απόδοσης του εγγράφου επιβίβασης στο καράβι που εκτελεί τη γραμμή Μυτιλήνη Πειραιάς. Ακριβώς τότε, επιχειρείται εισβολή από απελπισμένους πρόσφυγες που επιδιώκουν να παραβιάσουν την προτεραιότητα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί πολλές φορές να καταφεύγουν στην χρήση χημικών ή χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σε κάποιες μεμονωμένες και αναμφίβολα καταδικαστέες περιπτώσεις, σε αντιδράσεις όπως αυτή που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός.

Τέτοιες σκηνές έντασης και επεισοδίων είναι καθημερινό φαινόμενο σημειώνουν στο bloko.gr οι ίδιες αστυνομικές πηγές ενημέρωσης, πλην όμως ουδέποτε "προβλήθηκαν" στα μάτια των επίσημων προσκεκλημμένων που περιηγήθηκαν σε μια υπολανθάνουσας μορφής εικονική πραγματικότητα.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια