Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το "κουαρτέτο" των προτεραιοτήτων για την ΕΛ.ΑΣ. που θα περιγράψει στις προγραμματικές δηλώσεις ο Τόσκας στη Βουλή

Στις 3 με 4 το μεσημέρι αναμένεται βάση προγράμματος ν' ανέβει στο βήμα της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, προκειμένου να παραθέσει και εκθέσει το στρατηγικό πλάνο διοίκησης της Αστυνομίας στο διάστημα που θα διατηρηθεί το κεκτημένο της πολιτικής ευθύνης.
΄
 Ο κ. Τόσκας αναμένεται να προτάξει ως υπ' αριθμόν 1 αναγκαιότητα την αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών ως κεντρικό πυλώνα στρατηγικής επιλογής, καθώς πάνω σ' αυτόν περιπλέκονται κατ' ουσίαν και οι υπόλοιπες δομικές στοχεύσεις.

Το bloko.gr με αποκαλυπτικο ρεπορτάζ, περιέγραψε χθες ( ΕΔΩ ) αναλυτικά το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των τμημάτων στην Αττική, με την υποσημείωση πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αναμένεται ότι θα εξοικονομηθούν χρηματικοί πόροι περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ και επίσης περίπου 900 αστυνομικοί.

Πάνω σε αυτό καθαυτό το δίπτυχο του "μακροικονομικού" ...  μονεταρισμού, όπως επισημάναμε, βασίζεται η έμφαση που πρόκειται να δοθεί στην ανάγκη εμφανούς αστυνόμευσης, ως απότοκο αποτέλεσμα της προοικονομίας προσωπικού, καθώς επίσης και η αναμενόμενη αναφορά στα οικονομικά.

Όπως μαθαίνουμε, ο κ. Τόσκας θ' αποφύγει να κάνει την παραμικρή αναφορά στη μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων, καθώς αυτό αποτελεί "δουλειά" του κουαρτέτου των δανειστών, του πρωθυπουργού και του οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου, αλλά θα σταθεί στην εξοικονόμηση πόρων και στον εξορθολογισμό των δαπανών, που επίσης, ένα μέρος του θα συνδυαστεί με την αναδιοργάνωση.

Τέλος, το τέταρτο και τελευταίο σημείο αναφοράς του κ. υπουργού, αναμένεται ν' αποτελέσει η συντήρηση και λειτουργία του στόλου των οχημάτων, που και ο ίδιος διαπίστωσε ότι έχουν αγγίξει ή και ξεπεράσει τα όρια της ασφαλούς επιβίβασης και μετακίνησης.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια