Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άδηλο το μέλλον της ομάδας ΔΕΛΤΑ, Οι τρεις πιθανότητες της υπηρεσιακής κατάληξης - Την Τρίτη οι ανακοινώσεις για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ

Την ερχόμενη Τρίτη θ' ανακοινώσει τελικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας το συντελεσμένο στα σχέδια μέλλον της Αστυνομίας. Το bloko.gr πριν από
λίγες ημέρες αποκάλυψε ( ΕΔΩ ) πως θα αναδιαρθρωθούν τα τμήματα και στις 5 αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΑΔΑ.

Το colpo grosso όμως στις ανακοινώσεις, θα γίνει σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης του bloko.gr με την ομάδα ΔΕΛΤΑ.

Οι διαφαινόμενες προοπτικές για την πολυσυζητημένη κυρίως για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αυτής ομάδας είναι τρεις.

Η πρώτη και η λιγότερο πιθανή, είναι να καταργηθεί και το προσωπικό της ν' απορροφηθεί στην Άμεση Δράση και στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Η δεύτερη και με κάπως περισσότερες πιθανότητες από την προηγούμενη, είναι να διατηρηθεί και ως ομάδα και μέσα στο λειτουργικό πλαίσιο της Άμεσης Δράσης, αλλά με δραστικό ανακαθορισμό προς το ηπιότερο δράσεων και φιλοσοφίας στο πεδίο της αστυνόμευσης και των διαδηλώσεων.

Αφήσαμε τελευταία τη τρίτη εκδοχή που πλέον αποτελεί και την πλέον πιθανή και δεν είναι άλλη από τηνυπαγωγή της ΔΕΛΤΑ στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων ως επιχειρησιακό παράρτημα- παρακολούθημα των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ που και αυτά αναμένεται να υποστούν φτιασίδωμα, επιπέδου όμως μικρού λίφτινγκ. Σ' αυτή την περίπτωση, τα μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ, θα επιτελούν κατά κύριο λόγο καθήκοντα ομάδας συλλήψεων και όχι απευθείας σύγκρουσης- ρήξης με τους διαδηλωτές.

Σε ότι αφορά στην χορήγηση του ειδικού επιδόματος που λαμβάνουν τα ΜΑΤ- ΥΜΕΤ, δεν γνωρίζουμε εάν έχει γίνει ο παραμικρός λόγος, ή παρασιωπήθηκε.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια