Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκβιασμοί, ναρκωτικά, όπλα και δουλεμπόριο μέσα από τις φυλακές Τρικάλων


Στη σύλληψη 21 ατόμων, φερόμενων ως μελών δυο κυκλωμάτων που εμπλέκονται κατά περίπτωση σε υποθέσεις εκβίασης, εμπορίας ναρκωτικών μέσα σε φυλακές, όπως επίσης σε παράνομες


 διακινήσεις μεταναστών, οδήγησε πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αστυνομικός.

Χθες το πρωί, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα στις Φυλακές των Τρικάλων, από μονάδα της ΕΚΑΜ της Θεσσαλονίκης και Αστυνομικών της Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ βρήκαν αυτοσχέδια μαχαίρια και κάρτες κινητών τηλεφώνων. Η επιχείρηση άρχισε καθώς η πολύμηνη έρευνα έδειξε ότι 21 άτομα, όλοι κρατούμενοι, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και μέσα από τις φυλακές έκαναν εκβιασμούς, προστασία σε καταστήματα καθώς και εισαγωγή ναρκωτικών και όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα παρακλάδι της οργάνωσης που αρχηγοί φέρονται να είναι ένας Αλβανός και ένας κρατούμενος από τη Συρία, ασχολούνταν και με λαθρομετανάστευση. Αρχηγός όλης της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας Αρμένιος.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αστυνομικός που εργάζεται στο Μεταγωγών και σε έρευνα που έγινε κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με τα οποία φέρεται να επικοινωνούσε με μέλη της οργάνωσης

Ανακοινώσεις για την υπόθεση θα κάνει σήμερα το μεσημέρι ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Νίκος Ζησιμόπουλος.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια