Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σοβαρές αιχμές του Γιάννη Φαναριώτη για αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των πόρων του ΣΕΦΕΑΑ

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε για ρήγμα με αλλαζονικές προγραφές και αποκλεισμούς στο αρραγές μέτωπο του σωματείου των ειδικών φρουρών και
καταθεσαμε την αποψη μας. Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΦΕΑΑ, Γιάννης Φαναριώτης, ομφαλοσκοπεί και αποφαίνεται περί της εσωστρέφειας, όμως αφήνει ορθάνοιχτες αιχμές για την οικονομική διαχείριση και μάλιστα σε βαθμό που συνιστά -αν μη τι άλλο- συνθηκες αδιαφάνειας.


"Δυστυχώς παρακολουθώντας κανείς τις τρεις διαδοχικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να υπάρξει απαρτία και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε εκλογές , διαπιστώνει αυτό που είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό τώρα και κάποιοι το είχαμε επισημάνει. Την πλήρη αδιαφορία των συναδέλφων για τα συνδικαλιστικά δρώμενα .Αυτό βέβαια έχει και τις ερμηνείες του και τις εξηγήσεις του γιατί συνέβη.

Oταν ως Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορέσαμε να κάνουμε μία γενική συνέλευση το χρόνο όπως επιτάσσει το καταστατικό αλλά και η λογική προκειμένου να έχεις μια επαφή με τον κόσμο και να ανταλλάξεις απόψεις, θα οδηγηθείς σε αυτό το αποτέλεσμα.
Όταν λοιπόν ως συνδικαλιστής θεωρείς ότι οι Γ.Σ είναι ξεπερασμένες και δεν χρειάζονται, ο κόσμος θα σε ξεχάσει. Όταν προτάσσαμε στο Δ.Σ να κάνουμε επισκέψεις στις υπηρεσίες και κάποιοι αντί αυτού θεωρούσαν λογικό να λένε , ας έρθουν οι συνάδελφοι στο γραφείο, θα φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα. 


Όταν 9 μέλη του Δ.Σ, συνδικαλιστές με 130 ημέρες συνδικαλιστικής άδειας το μήνα όλοι μαζί ,δεν μπορούσαμε να καλύψουμε τις καθημερινές μας παρουσίες στα γραφεία του Σωματείου και χρειάστηκε να αποσπάσουμε και συνάδελφο Ε.Φ, τότε θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.


Όταν θεωρούμε περιττό να ενημερώνουμε τα μέλη μας ,ακόμα και τα μέλη του Δ.Σ για τα οικονομικά του Σωματείου θα φτάναμε σε αυτό το αποτέλεσμα.


Όταν θεωρείς ότι σημασία έχει μόνο να εκλέγεσαι εσύ και όλα τα άλλα είναι περιττά τότε νομοτελειακά φτάνεις σε αυτό το αποτέλεσμα.


Όταν συνομιλείς μόνο με τον εαυτό σου και με κανένα άλλο συνδικαλιστικό όργανο της αστυνομίας , τότε η απομόνωση θα έρθει αργά ή γρήγορα.


Δυστυχώς αυτά και άλλα, ακόμα πιο τραγικά οδηγούν σε μαρασμό ένα σωματείο που δεν είχε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες απαξίωσης αλλά η ευθύνη δεν είναι πάντα των άλλων « των κακών» είναι και δική μας και καλό είναι να κάνουμε τον απολογισμό μας αν αποσκοπούμε στο συνολικό καλό και όχι το ατομικό βόλεμα.
Αλλά φυσικά όποιος αναφέρονταν σε όλα αυτά στην καλύτερη περίπτωση δεχόταν ειρωνεία , προσβολή ,προπηλακισμούς και στην χειρότερη επαγγελματικές απειλές και διώξεις.
Αυτός ο συνδικαλισμός δεν με εκφράζει ,αντιθέτως με αηδιάζει και αν πρέπει να μάχεσαι να τον αλλάξεις με όποιο κόστος.
Όλα τα άλλα, βολικό είναι να λέγονται ως ψέματα, διαβάλλοντας προσωπικότητες ανθρώπων αλλά η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ζητά απαντήσεις.


ο Γιάννης Φαναριώτης
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια