Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι βασικές αρχές σκόπευσης με τα όπλα χειρός, βίντεο

Μέσα από το παρακάτω βίντεο σας παρουσιάζουμε τις βασικότερες αρχές της σκόπευσης με τα όπλα χειρός. Αυτές αποτελούνται από τα κυρίως μέρη της στάσης του σώματος, την
θέση των χεριών (αγκώνες, ώμοι), της λαβής και τέλος τον έλεγχο της σκανδάλης σε συνδυασμό με την ευθυγράμμιση των σκοπευτικών.  Δίνουμε έμφαση σε 3 σημεία, χέρια , λαβή και έλεγχο σκανδάλης και παράλληλα υπενθυμίζουμε ότι η ξηρά προπόνηση, επιστρατεύοντας την προσοχή σας στα σημεία αυτά, θα βελτιώσεις πολύ τις επιδόσεις σας.

Χέρια

Προσοχή θα πρέπει να δώσετε στους αγκώνες ώστε να είναι ελαφρώς λυγισμένοι και όχι τεντωμένοι. Έτσι, θα μπορούν να απορροφούν την ανάδραση και να την μεταφέρουν στο υπόλοιπο σώμα. Αποτέλεσμα; Η επαναφορά του πιστολιού θα είναι πιο γρήγορη όπως και η σκόπευση στον επόμενο στόχο.

Λαβή

Ένας κανόνας που ισχύει και θα σας βοηθήσει να διαιτηρείτε σωστή λαβή στο πιστόλι σας, είναι αυτός του 40% – 60%. Συγκεκριμένα χρησιμοποιώντας στην συνολική πίεση που ασκείτε στο πιστόλι σας, ένα 40% από το δυνατό σας χέρι και ένα 60% από το αδύναμο, σύμφωνα με το παρακάτω προπονητικό βίντεο, θα  σας οδηγήσει σε πιο επιδέξιο και ακριβέστερο χειρισμό της σκανδάλης.

Έλεγχος σκανδάλης

Σημαντικό κεφάλαιο στην σκόπευση παίζει ο σωστός έλεγχος της σκανδάλης με τον δείκτη του δυνατού μας χεριού. Το ποσοστό του δείκτη που θα τοποθετηθεί πάνω στην σκανδάλη έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού αν την αγκαλιάσει παραπάνω από ότι πρέπει, τότε το πιθανότερο είναι να τραβάμε τις βολές μας, δεξιά ή αριστερά. Το ίδιο θα συμβεί αν ο δείκτης την αγγίζει σε πολύ μικρή επιφάνεια. Επιπροσθέτως του τρόπου που θα τοποθετηθεί ο δείκτης στην επιφάνεια της σκανδάλης, σημασία έχει και ο τρόπος που θα την τραβήξουμε. Θα πρέπει να ελέγχουμε σε όλη την διαδρομή της, τραβώντας την μαλακά και στρωτά χωρίς να «βιάζουμε» την κίνηση της.



shooters.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια