Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Χήρα" παραμένει η θέση του εκπροσώπου τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Λίγο οι εκλογές λίγο το μικρό ενδιαφέρον των αξιωματικών για τη θέση, η Ελληνική Αστυνομία παραμένει χωρίς εκπρόσωπο τύπου για δεύτερο μήνα. Κάποιος θα πει ότι δεν είναι η πρώτη
φορά, καθώς όταν έφυγε από το συγκεκριμένο πόστο ο Παναγιώτης Στάθης πέρασαν 3-4 μήνες μέχρι να αναλάβει ο Θανάσης Κοκκαλάκης.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, είναι το χαμηλό ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για τη θέση του εκπροσώπου του σώματος. Γιατί;
Έμπειροι αξιωματικοί θεωρούν ότι ο παράγοντας, που έπαιξε ρόλο σε αυτό, ήταν κυρίως η αλλαγή του εκπροσώπου από τον Νίκο Δένδια, σχεδόν μόλις ανέλαβε την πολιτική ηγεσία του Δημόσιας Τάξης. Δεν είναι λίγοι οι αξιωματικοί, λοιπόν, που δεν εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, έχοντας στο μυαλό τους ότι πρόκειται για μία θέση με φόρτο εργασίας, που απαιτεί ιδιαίτερο χειρισμό των περιστατικών απέναντι στους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη και ταυτόχρονα έχει αβέβαιο μέλλον, όσον αφορά στην περίοδο παραμονής.
Αρκετοί σκέφτονται ότι μπορεί να αλλάξει γρήγορα ο υπουργός και ο επόμενος να εκπαραθυρώσει και τον εκπρόσωπο τύπου. Ίσως γι'αυτό και στον τωρινό διαγωνισμό μόλις τέσσερις αξιωματικοί να εκδήλωσαν ενδιαφέρον και μάλιστα οι δύο από αυτούς να είναι ειδικών καθηκόντων.
"Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παραμονή του εκπροσώπου;" αναρωτιούνται αξιωματικοί, που προτείνουν η θητεία του να είναι ανάλογη με τη εκείνη του αρχηγού του Σώματος και να μην εξαρτάται από υπουργικές αποφάσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια