Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια καταδίωξης και σύλληψης εμπόρου ναρκωτικών

Τρεις αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου ηλικίας 35 ως 40 χρονών, τραυματίστηκαν ελαφρά και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου μετά
από συμπλοκή με Αλβανό έμπορο ναρκωτικών, που είχε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 11 ετών για μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Άρτα και τελικά συνελήφθη μαζί με τη σύντροφό του
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον 36χρονο δράστη, που διέμενε σε υπόγειο διαμέρισμα στο Βόλο, με τη 49χρονη σύντροφό του, επί της οδού Μεταμορφώσεως στο Βόλο. Κατά την έξοδο του δράστη από το σπίτι, οι αστυνομικοί τον πλησίασαν γνωστοποιώντας του την ιδιότητά τους, αλλά ο αλλοδαπός αντιστάθηκε και τους επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά δύο αστυνομικούς.
Παρά τον τραυματισμό τους οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο όπου εξακολούθησε να αντιστέκεται και επιτέθηκε στον τρίτο αστυνομικό. Ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει, καταδιώχτηκε, ακινητοποιήθηκε και τελικά συνελήφθη.
Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο 36χρονος με την συμβία του, η οποία και συνελήφθη εντοπίστηκαν μία ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης βάρους 16,4 γρ., μία ποσότητα ηρωίνης βάρους 16,2 γρ, μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 4,43 γρ. και ακόμη μία ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3,39 γρ., καθώς και χρηματικό ποσό 300 €.
Τρεις αστυνομικοί ηλικίας από 35 – 40 ετών κατέληξαν στο Νοσοκομείο Βόλου με κακώσεις και μώλωπες όπου αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν για τα σπίτια τους, παίρνονταν τρεις ημέρες αναρρωτική άδεια.
Σε βάρος του δράστη εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση ποινής φυλάκισης 11 ετών και χρηματικό ποσό 80.000 € από το Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Άρτα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι συνελήφθησαν, χθες (08-10-2015) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και μία 49χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών, της παράνομης οπλοκατοχής, της απλής σωματικής βλάβης και της αντίστασης.
Ειδικότερα, ο 36χρονος συνελήφθη, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με ποινή κάθειρξης έντεκα ετών και χρηματική ποινή (80.000) ευρώ, για την πράξη της κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την σύλληψή του, αντιστάθηκε σθεναρά, προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες σε τρεις αστυνομικούς.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, όπου διαμένει και η 49χρονη ημεδαπή, η οποία και συνελήφθη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα ηρωίνης, συνολικού βάρους (16,22) γραμμαρίων,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), συνολικού βάρους (16,14) γραμμαρίων,
• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (7,82) γραμμαρίων,
• (70) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχαν χωρίς ιατρική συνταγή,
• ένα μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και ένα τσεκούρι,
• το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

 ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΤΣΕΚΟΥΡΙ

magnesianews.gr/
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια