Κλεμμένα από στρατόπεδο τα ρουκετοβόλα των ληστών του Διστόμου;

Άλυτος γρίφος πρόκειται να παραμείνει σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, η διαδρομή που ακολουθήθηκε από την πηγή προμήθειας των πυροσωλήνων εκτόξευσης ρουκετών μιας χρήσης, μέχρι τα χέρια των ληστών του Διστόμου και στις γιάφκες της συμμορίας σε Μώλο Φθιώτιδας και Μαραθώνα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ενημέρωσης, από κάποια στοιχεία συμπεραίνεται ότι τα τρία ρουκετοβόλα είναι της ίδιας παρτίδας και το πιθανότερο είναι, να έχουν αφαιρεθεί από κάποιο στρατόπεδο της ελληνικής επικράτειας.

Η αντιτρομοκρατική έχει κάνει σήμα στον Ελληνικό Στρατό με αναλυτικές πληροφορίες, πλην όμως, όπως αποφαίνεται στέλεχος της, όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα δεν αναμένεται κάποια απάντηση.

Η εκτίμηση για το ότι προέρχονται από κάποια κλοπή που πραγματοποιήθηκε σε στρατιωτικές αποθήκες, ενισχύεται από το γεγονός του χρώματος τους.

Στην αντιτρομοκρατική, επανεξέτασαν τις καταθέσεις όσων μαρτύρων έκαναν εξαρχής λόγο για απόπειρα πλήξης των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας από την ΟΛΑ στις 14 Ιανουαρίου του 2013 και διαπίστωσαν ότι συμφωνούν στην περιγραφή ενός τρομοκράτη που κρατούσε πάνω στον ώμο κάτι σαν σωλήνα. Κανείς δεν συνέκρινε εκείνο το σωλήνα με το χαρακτηριστικό RPG-7 με το οποίο ο Επαναστατικός Αγώνας του Νίκου Μαζιώτη, είχε θρυμματίσει το θυρεό της αμερικάνικης πρεσβείας στις 12 Ιανουαρίου του 2007.

Εκείνο το ρουκετοβόλο το οποίο βλέπετε στην φωτογραφία που ακολουθεί, είχε ανακαλυφθεί τον Απρίλιο του 2010 σε οπλαποθήκη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Αιγίνης 8 κοντά στα δικαστήρια.

Στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το ρουκετοβόλο RPG-7, που βρέθηκε στην οπλαποθήκη της οδού Αιγίνης 8 στην Κυψέλη, είναι αυτό με το οποίο βλήθηκε η αμερικανική πρεσ
.