Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με 500 δόκιμους Αστυφύλακες θα επαναλειτουργήσουν οι αστυνομικές σχολές


Ανοίγει τις πύλες του για να δεχθεί νέους σπουδαστές μετά από τρία χρόνια το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.
Το
ΤΔΑ Ρεθύμνου πρόκειται να επαναλειτουργήσει από τη φετινή χρονιά μαζί με δύο ακόμα αστυνομικές σχολές σε όλη τη χώρα, αυτή της Κομοτηνής και εκείνη του Διδυμότειχου, όπου συνολικά έχουν απορροφηθεί περίπου 500 νέοι δόκιμοι επιτυχόντες της χρονιάς του 2013!
Οι επιτυχόντες των επόμενων ετών θα απορροφηθούν μεταγενέστερα, πιθανότατα από του χρόνου, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου έχει ήδη αποσπαστεί το αστυνομικό προσωπικό, που απαιτείται για τη λειτουργία του. Διοικητής τοποθετήθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Αδάμ Παραδεισανός, ενώ συνολικά στο ΤΔΑ θα υπηρετήσουν περίπου 30 άτομα, που έχουν αποσπαστεί από υπηρεσίες όλης της χώρας.
Την εκπαιδευτική χρονιά 2015 – 2016 θα φοιτήσουν στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου 80 νεοεισαχθέντες, οι οποίοι πάντως το κομμάτι της βασικής εκπαίδευσης θα το περάσουν στη σχολή της Κομοτηνής. Και αυτό γιατί λόγω της τριετούς αναστολής λειτουργίας της σχολής στο Ρέθυμνο, απαιτούνταν να γίνουν διάφορες εργασίες συντήρησης στο κτήριο, οι οποίες είναι σε εξέλιξη, όπως ανέφερε ο κ. Παραδεισανός στην Κρητική Επιθεώρηση.
Οι νέοι δόκιμοι αναμένονται να καταταγούν στη σχολή του Ρεθύμνου μετά το τέλος της βασικής εκπαίδευσης, δηλαδή γύρω στις 20 Νοεμβρίου. Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν η ορκωμοσία τους πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή ή στο Ρέθυμνο.

Α.Κ.


goodnet.gr, pasapolice.blogspot.gr
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια