Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενημέρωση για τις προτεραιότητες του Λ.Σ. ζήτησε ο Θ.Δρίτσας

Να μην πάει ούτε μια μέρα χαμένη ζήτησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας από τους επικεφαλείς όλων των Διευθύνσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός  έδωσε προθεσμία έως τα τέλη της άλλης εβδομάδας, προκειμένου να του παρουσιάσουν αναλυτικά τι έχει συμβεί κατά το ολιγοήμερο διάστημα που «απουσίαζε» από το υπουργείο λόγω της προεκλογικής περιόδου, ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες της κάθε υπηρεσίες και ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι.

Στόχος του κ.Δρίτσα - ο οποίος συναντήθηκε με τους επικεφαλείς των Διευθύνσεων και την φυσική ηγεσία του Σώματος αμέσως μετά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου - είναι να υπάρξει συνέχεια μεταξύ της πρώτης και δεύτερης θητείας του στο υπουργείο, ενώ ζήτησε από όλους να υπάρξει συνεργασία και να γίνει συστηματική δουλειά από όλους.

Δύο από τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα είναι οι πιθανές αλλαγές στις υπηρεσίες του Σώματος λόγω των δυσλειτουργιών και των αντιδράσεων που προκάλεσε ο «Λιμενικός Καλλικράτης», αλλά και οι μεταθέσεις του προσωπικού. Το ζήτημα έθιξαν με επιστολές τους προς τον κ.Δρίτσα συνδικαλιστικές ενώσεις των λιμενικών.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες της θητείας του Θοδωρή Δρίτσα ως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των λιμενικών που ζητούσαν να γίνουν μεταθέσεις προσωπικού προς τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω του αυξημένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές, υπήρξε κωλυσιεργία με αποτέλεσμα να «παγώσει» η διαδικασία των μεταθέσεων, καθώς προκηρύχθηκαν εκλογές και ανέλαβε υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας.

Παρόλα αυτά, σημειώνουν με νόημα, κατόπιν των συνεχών δικών τους πιέσεων σε συνδυασμό και με σχετική απόφαση του κ. Χρήστου Ζώη το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τελικά βρήκε λιμενικούς τους οποίους μετέθεσε εκτάκτως σε νησιά του Αιγαίου που αντιμετώπιζαν προβλήματα όπως η Μυτιλήνη και η Κω.

Ειδικότερα στην επιστολή της προς τον Θ.Δρίτσα η Πανελλήνα Ένωση Αξιωματικών Λ.Σ. σημειώνει ότι «το θέμα των μεταθέσεων του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα των τελευταίων ετών, με αποκλειστική ευθύνη των εκάστοτε διοικούντων, πολιτικών και στρατιωτικών ηγεσιών. Η ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών έγκειται στο γεγονός της μη εξασφάλισης των οικονομικών πόρων που απαιτούνται για την υλοποίηση των μεταθέσεων,  των δε στρατιωτικών ηγεσιών για τη μη τήρηση των προβλεπομένων στα σχετικά π.δ. περί μεταθέσεων (χρονοδιαγράμματα κλπ)».

Η ΠΕΑΛΣ σημειώνει ότι «για το τρέχον έτος, έχοντας την δυσάρεστη εμπειρία των προηγούμενων ετών, έγκαιρα με σχετική παρέμβαση, είχε επισημάνει αρμοδίως, όλα τα παραπάνω και είχε αιτηθεί την εξάλειψή τους. Ενώ λοιπόν διασφαλίστηκαν οι οικονομικοί πόροι και το συλλογικό όργανο (Συμβούλιο Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων) έγκαιρα ολοκλήρωσε τις εργασίες του, για άγνωστους σε εμάς λόγους, όλη η άλλη διαδικασία τέθηκε αδικαιολόγητα (με εξαίρεση το διάστημα της προεκλογικής περιόδου) εκτός χρονοδιαγραμμάτων».

Αναφέρει ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «κοινοποιήθηκαν από το Αρχηγείο 281 μεταθέσεις, με προορισμό τις υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ. Απ' αυτές, οι 70 είτε υλοποιήθηκαν είτε βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Για τις υπόλοιπες 211, τα ενδιαφερόμενα στελέχη προσέφυγαν ενώπιον του δευτεροβάθμιου συλλογικού οργάνου των προσφυγών. Σήμερα, ακόμη εκκρεμεί η εξέτασή τους. Για όλες τις υπόλοιπες 833 μεταθέσεις, δεν κυρώθηκαν οι πίνακες και δεν κοινοποιήθηκαν μεταθέσεις. Σήμερα, εντελώς αιφνιδίως και ενώ ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος, πληροφορούμαστε ότι δόθηκε εντολή κοινοποίησής τους την προσεχή Δευτέρα 28-09-2015. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, η ημερομηνία εκτέλεσής τους παραπέμπει στο απώτερο μέλλον. Η ενέργεια αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, αφενός γιατί καταστρατηγεί τα προβλεπόμενα στο σχετικό π.δ. περί μεταθέσεων (χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης) και αφετέρου γιατί 833 οικογένειες καθίστανται όμηροι στις «ορέξεις» των ηγεσιών και όχι μόνο. Υπενθυμίζουμε ότι τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτός από τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, έχουν οικογένειες, έχουν προβλήματα». 
 
tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια