Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ουγγαρία ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια για το προσφυγικό και δείτε τί ... πήρε!!!


Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ  ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ SEVERAL ! ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ  ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Σοκαρισμένες οι Ουγγρικές Αρχές  από την προσφορά των ευρωπαίων σε
ανθρωπιστική βοήθεια αναζητούν τώρα τα μέσα για να μεταφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που έχουν καταφθάσει κατά χιλιάδες στα σύνορα τους. Όπως γράφει σε επίσημο δελτίο τύπου στην επίσημη ιστοσελίδας της η ευρωπαϊκή  επιτροπή (http://ec.europa.eu/echo/news/EUCPM-helps-Hungary-cope-with-refugee-influx_en)
"several" λέει κράτη μέλη προσέφεραν ..το είδαμε κι εμείς άρχισαν και πανικοβληθήκαμε, άρχισαν δε να ουρλιάζουν και οι συνήθεις περίεργοι σχολιαστές του Bloko, several τι εννοεί ο ποιητής? κι εμείς που είμαστε...χάος σας λέω. Κι αρχίσαμε το ψάξιμο.. προς κάθε κατεύθυνση. 
Λοιπόν καλά πληροφορημένες πηγές στην Αθήνα αναφέρουν  ότι η Ουγγαρία αναζητά μεγάλα μεταγωγικά αεροπλάνα  και ....φρεγάτες (έχει η Ουγγαρία θάλασσα?) για να μεταφέρει την απίστευτη  προσφορά των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.... στους διαδρόμους δε των Βρυξελλών άλαλοι οι Επίτροποι και τα συνοδευτικά τους .......ψιθυρίζουν ότι μήπως πρέπει να πιέσουν τους Ούγγρους ...να μην τα κρατήσουν όλα για τον εαυτό τους αλλά να δώσουν και κάτι στους έλληνες και τους ιταλούς.... (...και στους Τούρκους μη ξεχνιόμαστε, τόσο σοβαρή δουλειά κάνουν για τους πρόσφυγες, με την υστερία που έχουν πάθει οι Βρυξελλιώτες μαζί τους για το ανθρωπιστικό τους έργο  είμαστε έξαλλοι που δεν έχουν δώσει στον Σουλτάνο την Προεδρία.... ).
Έτσι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Αβραμόπουλος  τελικά δικαιώθηκε για την επιμονή του να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας. Η πίεση που άσκησε προς τους Ούγγρους ήταν τέτοια που ...μόνο δεν έκλαιγε. Αυτή την πίεση μου λένε την ασκεί εδώ και καιρό και στους έλληνες υπουργούς.....
Εμείς στο bloko βέβαια αρχικά μπερδευτήκαμε γιατί ξέρουμε εδώ και χρόνια ότι αυτός ο Μηχανισμός είναι για σεισμούς και πυρκαγιές, πλημμύρες, θυμόμαστε δε ότι τώρα τελευταία μέσα στο καλοκαίρι είχε ενεργοποιηθεί από την Κυβέρνηση του κου Τσίπρα για τις μεγάλες πυρκαγιές στην Αθήνα.  Εκεί κάπου τα χάσαμε τελείως γιατί στο ενδιάμεσο ο κος Πανούσης είχε και συνάντηση με τον αρμόδιο Επίτροπο για τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, Κυπριακής καταγωγής κο Χρήστο Στυλιανίδη.   Τελικά ποιόν συνάντησε ο κος Πανούσης? Τον αρμόδιο ή τον αναρμόδιο?
Ψάχνοντας και ρωτώντας μήπως τον χάσαμε τον κο Στυλιανίδη βρήκαμε ότι ο άνθρωπος μια χαρά είναι και μάλλον κάτι ξέρει και σιωπά.  Ούτε στην Αθήνα ήρθε για φωτογραφίες ούτε ανακοινώσεις ούτε πιέσεις -κάποιες μου λένε από το πολιτικό ρεπορτάζ και βρώμικες λόγω προεκλογικής περιόδου από τον "άλλο". ...
Ψάχνοντας δε τον Επίτροπο και παράλληλα τα SEVERAL βρήκαμε στην ίδια επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής επιτροπής για την πολιτική προστασία και το εξής απίθανο. Η Ουγγαρία είχε ξανακάνει αίτημα τον Ιούνιο που μας πέρασε όπου με υπηρηφάνεια ανακοινώνετε ότι ανταποκρίθηκε ο ασύλληπτος αριθμός του ενός......κράτους μέλους!!! της Τσεχίας.  Εκεί μου μπήκαν οι ψίλοι, οι κατσαρίδες και οι αράχνες στα αυτιά. Επίσημο αγγλικό λεξικό είπα στους Bloko. Τώρα.
Έτσι ψάξιμο το ψάξιμο βρήκαμε ότι τελικά οι Ούγγροι πρέπει να βρουν τρόπο να μεταφέρουν .....1000 κουβέρτες που τους δώρισαν οι Δανοί  και καμιά 10 ρια τέντες θα σας γελάσω από που και κάτι σεντόνια. Και αυτά από την περασμένη Παρασκευή που ενεργοποίησαν τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.  Το πλέον καταπληκτικό είναι ότι μεγάλη χώρα του Βορρά ζήτησε και εξηγήσεις από τους Ούγγρους... (παρακαλώ?)
Για να δώσουμε λύση στην Ουγγρική τραγωδία εμείς ως bloko προσφερόμαστε να ...τις πάμε με τα πόδια, αν χρειασθεί τις στέλνουμε και με το ταχυδρομείο.
Δυστυχώς κυρίες και κύριοι η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέρρευσε και πιάστηκε αδιάβαστη στο μεταναστευτικό. Και είναι τέτοια η σύγχυση που επικρατεί που έχουν μπλέξει ότι ...δεν μπλέκεται.... Τελικά ο Κύπριος μου φαίνεται ποιο έξυπνος και ποιο  πονηρούλης από τον δικό μας....... Ασε που πιστεύω ότι είναι και ψευτράκοι! άκου several!

 .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια