Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ελλάδα δεν υπογράφει τη σύμβαση για τα θύματα trafficking


Ανεπικύρωτη είναι από την πλευρά της Ελλάδας η ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Ελλάδα και επτά ακόμη χώρες-μέλη του Οργανισμού -Εσθονία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ελβετία, Τουρκία και Λιθουανία- δεν έχουν επικυρώσει τη σύμβαση από τις 16 Μαΐου 2005 όταν «άνοιξε» για υπογραφές, στη Βαρσοβία, η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του τράφικινγκ.
Οι διαπιστώσεις αυτές, μαζί με την υπογράμμιση ότι, χωρίς τη μεταφορά των διατάξεων αυτής της σύμβασης, στο εσωτερικό νομικό οπλοστάσιο των 47 χωρών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καμία χώρα δεν μπορεί ν' ασκήσει αποτελεσματική πρόληψη στην εμπορία ανθρώπων και στη δίωξη των εμπόρων λευκής σαρκός, πρόκειται να κοινοποιηθούν, στις 16 Μαϊου, με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από το άνοιγμα της σύμβασης για υπογραφές.
Τη σύμβαση για το τράφικινγκ, η οποία ισχύει για όλες τις μορφές εμπορίας ανθρώπων, που περιλαμβάνουν σεξουαλική εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία γυναικών και παιδιών, δεν έχουν καν υπογράψει η Τσεχία, το Λιχτενστάϊν, το Μονακό και η Ρωσία.
24h NewsRoom
 
 
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια