Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πλήθος κόσμου και αστυνομικών στην πρώτη προεκλογική ομιλία Πολύδωρα


Μπροστά σε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί αστυνομικοί, κυρίως πρώην αρχηγοί, ανώτατοι, ανώτεροι αξιωματικοί και χαμηλόβαθμο προσωπικό,  πραγματοποίησε τη πρώτη προεκλογική ομιλία στην ... φυσική του "έδρα" στο Χολαργό, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας.
Ο πρώην υπουργός, με το απαράμιλλο ύφος και ιδιαίτερο μπιχαβιορισμό του στην εκφορά δομημένου λόγου, ανέλυσε το αίτιο και το αιτιατό για τα οποία προτίθεται να βρεθεί ξανά στις επάλξεις του αγώνα διεκδικώντας τον ψήφο των συμπολιτών του
στη Β' Αθήνας και η πρόταση του, έγινε ασμένως αποδεκτή από το ένθερμο κοινό του.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Πολύδωρα.
«Είμαστε η Ελλάδα της Ακρόπολης, του Παρθενώνα του Βυζαντίου  του Μυστρά των Μυκηνών, της Επιδαύρου. Αυτή είναι η ταυτότητα μας
Θέλουμε όλους  εκείνους που συνομολογούν ότι η παγκόσμια σκέψη, επιστήμη και τέχνη  γεννήθηκε σε αυτόν τον  τόπο, τον οποίο προσκυνάμε ευλαβικά  Αυτή είναι η ταυτότητα μας»
«Δεν είμαστε καταστροφολάγνοι, δεν επενδύουμε πάνω στον ανθρώπινο πόνο δεν επενδύουμε επάνω στην ανθρώπινη δυστυχία να την κάνουμε πολιτικό κεφάλαιο’ όλοι μπορούμε να ζήσουμε φτωχότεροι, να ζήσουμε με λιγότερα αλλά όχι σφαγμένοι στις πλατείες από την μισαλλοδοξία και το φθόνο.
Προβάλλω υποψηφιότητα γιατί το νιώθω ότι χρειάζομαι να είμαι στο ρινγκ για καλός πυγμάχος»
«Για την δόξα της νέας δημοκρατίας έχω έξι σημεία των ιδεολογικών αρχών του 1974
Τα ξαναγράφω τα ξαναυπογράφω ορκίζομαι πάνω σε αυτά μαζί σας
Πίστη στην ιδέα του έθνους.
Ο έλληνας είναι έλληνας και θέλω να μείνει έλληνας με κράτος. Λαός χώρα εξουσία, αυτός είναι ο ορισμός του κράτους δικαίου.
Πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Πίστη στην ελεύθερη δημοκρατική οικονομία με ορθολογικό παρεμβατισμό.
Θέλω ελεύθερη οικονομία της αγοράς με έλλογο κρατικό παρεμβατισμό
Πίστη στις πολιτιστικές δυνατότητες της χώρας.
Η Ευρώπη είναι το μέγα καταφύγιο. Δεν την αντέχουμε την μοναξιά και να σταματήσουν τα πειράματα. Δεν παμε για το πείραμα της δραχμής  Δεν είμαστε το πείραμα ούτε το πειραματόζωο
Ειρηνική συμβίωση των λαών.
Αυτές είναι οι ιδεολογικές αρχές της νέας δημοκρατίας και δεν αλλάζω ούτε συλλαβή»
«Πολέμησα σκληρά για την διαφθορά, για την σπατάλη.
Σήμερα είμαστε στο κρεσέντο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας»
«Επιτρέπεται να είσαι η πρώτη ναυτιλιακή δυναμη στον κόσμο και να μου λένε οι καραβοκυραίοι θέλουμε μηχανικούς και αξιωματικούς της γέφυρας και δεν βρίσκουμε δεν πηγαίνουν στις σχολές μας.
Και εμείς έχουμε τον φθόνο κατά της επιχειρηματικότητας κατά των εφοπλιστών
Κοιτάζω τα φαινόμενα και οικτίρω. Λυπούμαι και οικτίρω.»
«Ο δρόμος είναι να κυβερνηθούμε να βγούμε από την κρίση να προχωρησουμε στην ανάπτυξη .Είμαστε οι φορείς της δημιουργίας ,ης αισιοδοξίας εκείνοι που πιστεύουν στο αύριο αντλώντας δύναμη από το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία μας .
Πρέπει  να διδασκόμαστε και από την ιστορία . Σας πληροφορώ ότι η ασυνενοησία οδήγησε την Ελλάδα στην μικρασιατική καταστροφή . Η ασυνεννοησία οδήγησε στην φρικτή δεκαετία του Σαράντα .»
«Μια παράξενη νομοτέλεια σώζει τον τόπο πάντα , όπως σαλπίζει ο Παλαμάς
Και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί
Να κατρακυλήσεις πιο βαθιά  ατού κακού τη σκάλα,
Για τ’ ανέβασμα ξανά που σε καλεί
Θα αισθανθείς να σου φυτρώσουν , ω χαρά
Τα φτερά , τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα ...........
Αυτά φυτρώνουν και από αυτή τη συνέλευση σήμερα για τα παιδιά μας , για τις ιδέες μας για την πατρίδα μας για τη νέα δημοκρατία για την πίστη ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην νίκη και την επιτυχία.»
«Προτιμώ την ώρα που πέφτει σκοτάδι , να γίνω εγώ ένα κεράκι να δείξω τον δρόμο και ας  λιώσω, αυτή  είναι η πρόταση μου σήμερα για τις εκλογές για την υποψηφιότητα μου»



.

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΗΤΑΝ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν είπε όμως πόσα έπαιρνε η κάθε κορούλα του όταν τις είχε για σύμβουλους του, στο Υ.Δ.Τ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βυρωνα εισαι σε λαθος κομα.Αυτα που λες δεν κολανε με την παραδωση της χωρας στους τοκογλυφους και με το καψιμο τριων γενεων Ελληνων που υπεγραψε η Ν.Δ στο Μνημονιο 2
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΑΝΩ ΑΠΟ -30- ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΡΧΑΪΖΟΥΣΑ ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.-ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ;ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΔΩΝΕΤΕ Η ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;ΕΣΩΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΦΤΑΝΕΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟ.!!!!Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.-ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΠΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΕ ΥΦΕΣΗ.-ΚΟΜΠΑΖΕ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΤΙ ΟΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ .-ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ .ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ-ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ-ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.-!!!!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΣΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΙΛΟΥΣΕ; ΑΤΤΙΚΗ, ΙΩΝΙΚΗ Ή ΔΩΡΙΚΗ; ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αγροφύλακες πήγαν να τον ακούσουν;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βυρωνα σε παραδεχομαι γιατι εισουνα ο μονος υπ. προ.πο που ειπες ποια κοινοβουλευτικη ομαδα καλυπτει ολα αυτα τα χρονια τους κουκουλοφορους σε πορειες-συγκεντρωσεις,ενω δεν διστασες να ερθεις σε ευθεια αντιπαραθεση με τους νταβατζηδες της ενημερωσης,χωρις να υπολογισεις το πολιτικο κοστος.Εισαι αξιος συγχαρητηριων,αλλα οσο εισαι σε μνημονιακο κομα δεν μπορω να σε ξαναψηφισω
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ηταν ισως ο μοναδικος πολιτικος που σεβαστηκε την Αστυνομια κ ιδιαιτερα τους χαμηλοβαθμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟ 2009 ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ.ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ Ο Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΟΙ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝ!!!!! ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΙΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΠΑΓΑΤΕ!!ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο χρήστης Eυώνυμος είπε…
Τα χωριά εγκατελλειμένα, τα χωράφια να έχουν γίνει κανονικά δάση προ πολλού και ο ποιητής εξοφλώντας ένα γραμμάτιο του Μητσοτάκη από το '93, κάνει εσένα και 1500 άλλα κομματόσκυλα, μόνιμους δημόσιους υπάλληλους το 2007!
Μάλιστα σας έκανε και πανηγυρική (με την κυριολεκτική έννοια)εκδήλωση στην ...'Αμφισσα στις 28/6/07 μιλώντας για τα μάτια του αετού, την υπομονή του βοδιού και άλλα ευτράπελα. Την ίδια ώρα που καιγόταν η Πάρνηθα...
Ευτυχώς κάποιοι δε ξεχνάμε. Ακούστε και το ηχητικό:
http://ta-anilia.blogspot.com/2009/11/blog-post_3192.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΕΥΩΝΥΜΕ ΠΕΣΕ ΑΛΕΥΡΙ!!!!!!!!!!!! Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!