Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΟΙ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ


Φράχτες, ευρυζωνικές … διασυνδέσεις, ελικόπτερα, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να «φορμάρονται» επί χάρτου κατά μήκους των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων και αλλού, σε μια προσπάθεια ν’ ανακοπεί το κύμα των οικονομικών προσφύγων που πιέζουν να κάνουν το μεγάλο
άλμα προς την ευρωπαϊκή ήπειρο και την ελπίδα.
Πριν από λίγες ημέρες στο μεταξύ, επελέγη μεταξύ των υποψήφιων αναδόχων του έργου κατασκευής του φράχτη, προϋπολογισμού 5.498.000 ευρώ, η εταιρεία ΔΑΓΡΕΣ ΑΤΕ η οποία εδρεύει στην περιοχή ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα στο 9ο χιλιόμετρο Ορεστιάδας- Διδυμοτείχου.
Ο Όθωνας, στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Έβρο δήλωσε ότι ο φράχτης θα κατασκευαστεί μέσα στους 5 επόμενους μήνες, δηλαδή με καθυστέρηση ακριβώς ενός χρόνου από τότε που υποτίθεται ότι θα τελείωνε η «ανέγερση» του, ενώ ο Παπουτσής από το βήμα της Βουλής μας μίλησε της Δευτέρα για την συγκρότηση ειδικής ομάδας Δίωξης δουλεμπόρων,   που περνούν λαθρομετανάστες με βάρκες από την Τουρκία!  
Όμως δεν είναι μόνο ο φράχτης εάν και όταν κατασκευαστεί, αυτός που θα ορθώσει … απροσπέλαστους κυματοθραύστες και φραγμούς στους σύγχρονους κολασμένους «πιονέρους».
Με την οικονομική αρωγή και χορηγία της Ευρώπης, προγραμματίζονται ποικίλα όσα ακόμα μέτρα και αντίμετρα.

      Πρόσφατα, ο υφυπουργός Προστασίας (φευ) του Πολίτη επισκέφθηκε την περιοχή κι επόπτευσε τις συντελούμενες εργασίες για τη τοποθέτηση κι εύρυθμη λειτουργία των θερμικών καμερών και του επιχειρησιακού κέντρου που κατασκευάζεται στη Νέα Βύσσα, ώστε να υπάρχει «μαζική» συλλογή για αξιολόγηση και αξιοποίηση σε τοπικό επίπεδο αλλά και … συστημένη μεταφορά εικόνων και δεδομένων σε real time στο κέντρο επιχειρήσεων που υπάρχει στο αρχηγείο της Αστυνομίας, στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, (μην απορείτε, η Αστυνομία εκτός από το να εισβάλει στο ιστορικό ίδρυμα έχει μάθει και να συνεργάζεται) και το κόστος υλοποίησης ανέρχεται στο περίπου 1,2 εκατομμύριο ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση η συνολική χρηματοδότηση θα προέλθει από το ταμείο εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα εγκατασταθούν συνολικά 3 βασικές θερμικές κάμερες σε ψηλούς ιστούς κι άλλες 7 βοηθητικές, ενώ θα υπάρχουν διαθέσιμες- αναπληρωματικές, οι οποίες θα καλύπτουν 12,5 χιλιομέτρων έκταση των χερσαίων συνόρων με τη Τουρκία που εκτείνονται στον άξονα μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών. Κάθε κάμερα διαθέτει ακτίνα «βεληνεκούς» τα 2 χιλιόμετρα και λειτουργεί υπό προϋποθέσεις όπως ο … φάρος. Είναι περιστρεφόμενη και μόλις οι αισθητήρες «συλλάβουν» κίνηση ενός ή περισσότερων ατόμων, «λοκάρουν» πάνω στο διαγράμματα και παρακολουθούν κίνηση και διαδρομές. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εντοπίζονται έγκαιρα οι επίδοξοι παρεισφρέοντες, προκειμένου να εκτοπίζονται πριν από την προσπέλαση της συνοριακής γραμμής. Μάλιστα, κατά πως σεμνύνονται οι επισπεύδοντες και θιασώτες του έργου να λένε, την ημέρα της δοκιμαστικής λειτουργίας μιας από τις εν θέματι κάμερες, που προσδιορίζεται σε προς εικοσαημέρου διάστημα, «συνελήφθησαν» τα ολογράμματα 5 μεταναστών, των οποίων απετράπη η είσοδος σε ελληνικό έδαφος.



.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ξεπουλησατε την Ελλαδα στους τραπεζιτες και στους λαθρομεταναστες
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
τοσο καιρο μιλαμε για φραχτη η' για το γεφυρι της Αρτας;και με μια ταναλια να δουλευε ενας εργατης,θα ειχαμε τελειωσει.εκτος αν ο υπουργος ΠΡΟ-ΠΟ περιμενει να περασουν πρωτα ολες οι ορδες των μεταναστων και μετα να το χτισει το ρημαδι το φραχτη!