Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ


"Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες συγκρούσεις" ήταν το καταστάλλαγμα της σκέψης του κ. Παπουτσή στη διάρκεια της ίσως τελευταίας ευρείας μορφής σύσκεψη που πραγματοποίησε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη με θέμα τα μέτρα για την 38η επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου.
Ο κ. υπουργός στη συνάντηση με τους Πρυτάνεις για την οποία εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα Δελτίο Τύπου, σημείωσε ότι μία ενδεχόμενη εκτροπή θα εξάπλωνε το μέγεθος της "κηλίδας" που στιγματίζει το τελευταίο καιρό τη χώρα και την εκθέτει στο εξωτερικό και για το συγκεκριμένο λόγο ζήτησε
ισχυρή περιφρούρηση, ώστε η Αστυνομία όταν και εάν χρειαστεί, να το κάνει με ήπια μέσα και λελογισμένες δράσεις.
Για το άσυλο φέρεται επίσης να είπε ότι η Αστυνομία θα το σεβαστεί ως θεσμό και δεν θα το καταπατήσει, αρκεί ο σεβασμός να είναι ισοδύναμος από όλες τις μετέχουσες στις εκδηλώσεις μνήμης πλευρές. 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου με Πρυτάνεις Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Αθήνας και συζήτησαν θέματα σχετικά με το μαζικό και ασφαλή εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στη συνάντηση ο κ. Υπουργός κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στη μαζική συμμετοχή των πολιτών και την περιφρούρηση της πορείας και των εκδηλώσεων.

Από την πλευρά των Πρυτανικών Αρχών συμμετείχαν ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος, η Αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Τόνια Μωροπούλου, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μιχάλης Τσινισιζέλης, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, ο Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Τσάλτας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Πρύτανης του Γεωπονικού κ. Κωνσταντίνος Φεγγέρος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου Αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Λιούκας καθώς και επιχειρησιακοί παράγοντες, όπως και εκπρόσωποι των εισαγγελικών αρχών.

Η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή:

«Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους.

Όλοι μας, ο καθένας από το χώρο ευθύνης του, πρέπει να συμβάλουμε για τη μαζική και ειρηνική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου».

.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
NA ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
να ματαιωθει η δυνατοτητα σε ηλιθιους να κανουν σχολια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δε χρειαζεται πολλη φαντασια....ας ποινικοποιηθει η μολοτωφ ως οπλο που υπαγεται στην κακουργηματικη διαταξη του Ν.2168/93 ''ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ''. κατα τα αλλα το ασυλο καταργηθηκε....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θα έλθει και η Δαμανάκη στο τσίρκο; Τότε τσίριζε στο κανάλι, αλλά σήμερα είναι στα σαλόνια των Βυξελλών και τρώει σοκολατάκια ΛΕΩΝΙΔΑΣ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
προς 3:53 η μολοτωφ ΕΙΝΑΙ όπλο υπαγόμενο στον 2168
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι μπαμπαδες των σημερινων μπατσων μπατσοι ηταν και στην Χουντα.Οποτε μοκο.