Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ


 Χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών
Προσλήψεις στην ΕΥΠ με
κριτήρια ΑΣΕΠ
O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής απηύθυνε χαιρετισμό στο 1Ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών όπου ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο οι προσλήψεις στην ΕΥΠ θα γίνονται με κριτήρια ΑΣΕΠ, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Σχετικά με τα κριτήρια ο κ. Υπουργός διευκρίνισε ότι «θα εξειδικεύονται για τις ανάγκες της Υπηρεσίας σε προσωπικό με ειδικές δεξιότητες που μπορεί να είναι ιδιαίτερες γνώσεις, ικανότητα παράστασης και ό,τι άλλο κρίνεται αναγκαίο. Μια τέτοια νέα διαδικασία όχι μόνο θα συμβάλλει στην πρόσληψη των πιο αναγκαίων στελεχών αλλά και θα σηματοδοτήσει στην κοινωνία τη διαφάνεια και αξιοκρατία που απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ».
Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή:
«Σας ευχαριστώ για την πρότασή σας να παρευρεθώ στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Εργάζεσθε σε μια Υπηρεσία με ιδιαίτερη σημασία για την Ελληνική Δημοκρατία, με ιδιαίτερη αποστολή για την εξωτερική πολιτική και την Εθνική Ασφάλεια, για το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Το σύνολο όμως της δουλειάς σας συμβάλλει στην ασφάλεια των πολιτών, στην καταπολέμηση της ανομίας και την ενδυνάμωση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Και είμαι βέβαιος ότι και η πολιτεία θα αναγνωρίσει έμπρακτα αυτή σας την προσφορά.
Θέλω να σας συγχαρώ για τις επιτυχίες σας και το έργο σας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διαρκή εκπαίδευση του προσωπικού και τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας.
Στην προσπάθειά μας για συνεχή αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών προτίθεμαι να καταθέσω στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο οι προσλήψεις στην ΕΥΠ θα γίνονται με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Κριτήρια που ασφαλώς θα εξειδικεύονται για τις ανάγκες της Υπηρεσίας σε προσωπικό με ειδικές δεξιότητες που μπορεί να είναι ιδιαίτερες γνώσεις, ικανότητα παράστασης και ό,τι άλλο κρίνεται αναγκαίο.
Μια τέτοια νέα διαδικασία όχι μόνο θα συμβάλλει στην πρόσληψη των πιο αναγκαίων στελεχών αλλά και θα σηματοδοτήσει στην κοινωνία τη διαφάνεια και αξιοκρατία που απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ.
Ασκείτε το συνδικαλισμό σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπηρεσία.
Είμαι βέβαιος ότι η ΟΜΕ ΕΥΠ θα τηρήσει πιστά και παραδειγματικά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το κανονιστικό πλαίσιο της Υπηρεσίας, θα σεβαστεί το πλαίσιο λειτουργίας της που καθορίζουν οι νόμοι και θα αποδείξει ότι όταν ο συνδικαλισμός ενεργεί κατά γράμμα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του όχι μόνο δεν γίνεται εμπόδιο στη λειτουργία της Υπηρεσίας αλλά και συμβάλλει στην καλύτερη απόδοσή της.
Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας». 


.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτή η Υπηρεσία είναι ότι πιο σάπιο υπάρχει.