Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΣΥΝΤΑΝΤΗΣΗ ΠΟΑΣΥ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟΥ




Συνάντηση με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών και υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε χθες το προεδρείο της ποασυ, σε μια προσπάθεια αφενός υποβολής διορθωτικών προτάσεων σε ότι αφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα του ένστολου προσωπικού, αφετέρου για να μην περικοπεί το επίδομα ειδικής απασχόλησης, ενώ ζητήθηκε μετ' επιτάσεως η προστασία του πενιχρού όπως κατάντησαν το εισόδημα υπηρετούντων και συνταξιούχων, οι απανωτές διετής μειώσεις.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ομοσπονδία με όλες τις επιμέρους διευκρινιστικές επεξηγήσεις είναι
η ακόλουθη.
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών μας για την προστασία του πενιχρού εισοδήματος των ένστολων με αφορμή και διατάξεις του Σχεδίου Νόμου « Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού , Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης», το Προεδρείο της Ομοσπονδίας είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και υπηρεσιακούς παράγοντες αυτού.
Από μέρους του Προεδρείου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα :


α) Να προστεθεί εδάφιο επί του προαναφερόμενου άρθρου 9, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και της χρηστής διοίκησης, με το οποίο θα αντικαθίστανται οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 3875/2002 ως εξής: «Τα πρόσωπα των παρ. 1 και 2 του άρθρου 40 του Ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α΄) και της παρ. 23 του άρθρου 8 του Ν. 2366/1995 (ΦΕΚ 256 Α΄) μπορούν με αίτησή τους να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο από το Δημόσιο το χρόνο που μεσολάβησε από την κλήση τους προς κατάταξη ή την κύρωση των πινάκων επιτυχίας μέχρι την κατάταξη ή το διορισμό τους, αντίστοιχα, με καταβολή από τους ιδίους της προβλεπόμενης εισφοράς, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 59 του Π.Δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α) και 17 παρ. 2 του Ν. 2084/1992 (ΦΕΚ 165 Α), ήτοι ποσοστό 6,67% επί των συνταξίμων αποδοχών».
β) Να συμπληρωθεί η περ. γ της παρ. 14 του άρθρου 9 του προαναφερόμενου σχεδίου νόμου, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι περιπτώσεις που εξαιρούνται από την εν λόγω διάταξη, ως εξής:
«Εξαιρούνται της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης της παρ. 3 άρθρου 24 όσοι αποστρατεύονται με πρωτοβουλία της Υπηρεσίας ή συνταξιοδοτούνται αναγκαστικά δυνάμει ειδικών διατάξεων ή με αίτησή τους, εφόσον έχουν συμπληρώσει 35 έτη υπηρεσίας από την ημερομηνία κατάταξής τους, καθώς και όσοι λαμβάνουν με τη σύνταξή τους το επίδομα ανικανότητας του άρθρου 54 του Π.Δ. 169/2007 ή συνταξιοδοτούνται με βάση τις διατάξεις των νόμων 1897/1990 (ΦΕΚ 120 Α΄) και 1977/1991 (ΦΕΚ 185 Α΄)»
γ) Να μην εισαχθεί ρύθμιση για περικοπή του επιδόματος ειδικής απασχόλησης του ένστολου προσωπικού, ως αυτό υπήρχε σε σχετική αναφορά σε σχολιασμό του άρθρου 22 της αιτιολογικής έκθεσης του σ.ν και σε πρωτοσέλιδα όλου του ημερήσιου τύπου.
Ιδιαίτερα τονίσθηκε το σταμάτημα άμεσα της εξοντωτικής μείωσης του πενιχρού εισοδήματος των συναδέλφων με την άρση των άδικων περικοπών εμμένοντας στην αναγκαιότητα βελτίωσης του υπάρχοντος μισθολογίου με αφετηρία (μονάδα) το βαθμό του Αστυφύλακα-Λιμενοφύλακα-Πυροσβέστη-Λοχία 899 €, με βελτίωση και δικαιότερους συντελεστές για τους χαμηλόβαθμους Υπαξιωματικούς - Αξιωματικούς ώστε να διαμορφωθεί ο Β.Μ. του Υπαστυνόμου Β' (Ανθυπολοχαγού) σε 1.115 €.
Από πλευράς του Διευθυντού και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργού Οικονομικών δηλώθηκε η βούληση για προώθηση και θετική αντιμετώπιση των προαναφερομένων αιτημάτων μας αναμένοντας επ' αυτών και την σχετική πρόταση - θέση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ήδη για την περικοπή του επιδόματος Ειδικής Απασχόλησης υπάρχει ανατύπωση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία παύει πλέον να γίνεται μνεία για την περικοπή του εν λόγω επιδόματος.
Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προς κάθε κατεύθυνση και επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μειώσεις από τα τελευταία πακέτα οικονομικών μέτρων.
Συναδέλφισες, συνάδελφοι,
Οι ημέρες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό σε κανέναν και γι' αυτό καλείστε να είστε σε συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθότι καμία πρόκληση δεν πρέπει να μένει αναπάντητη.
ypografes-poasy


.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλααααααααααααααα τα ιδια εδω και 15 χρονιααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα
Ο χρήστης Αστυφύλακας Πέτρος Γ είπε…
Συνάδελφοι στην ΠΟΑΣΥ, κινηθείτε, επαγρυπνείτε και μην επαναπαύεστε στα λόγια. Ότι είναι να γίνει να γίνει, τώρα πριν την ψήφιση της όποιας αρνητικής απόφασης για μας.