Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Α'




Η αστυνομία διαθέτει τη φήμη ενός τεράστιου φυτωρίου ίντριγκας, στο οποίο ευδοκιμούν ολοένα περισσότερο εξελιγμένα υβρίδια δολοπλοκίας. Ο άγριος ξυλοδαρμός του υποδιοικητή της Ασφάλειας και πρώην επικεφαλής της Κρατικής, μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε και για όσους δεν το ξέρουν να ενημερωθούν, για το άγριο παρασκήνιο που προηγήθηκε όταν τον καρατόμησαν από τη θέση του, σε συνάρτηση με μια επιστολή μιας φιλόλογου από τα Εξάρχεια στον Χρυσοχοΐδη, που παρολίγο να κρίνει τη τύχη όχι μόνο της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, αλλά και της ΔΙΑΣ.
Συγκρατείστε ότι...

ο Σοφιός εκτοπίστηκε τον Οκτώβριο του 2009 και η επιστολή απεστάλη δύο ημέρες νωρίτερα μετά από άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια. Προσθέστε στα δύο γεγονότα και τη σύλληψη της φωνής του Πολυτεχνείου, Δημήτρη Παπαχρήστου στο καφε Floral λίγες ημέρες αργότερα κι έχετε έτοιμο το κοκτέιλ της ίντριγκας.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Σοφιός εκτοπίστηκε στις 12 Οκτωβρίου 2009, όταν θεωρήθηκε υπαίτιος για την αδυναμία της υπηρεσίας του να ενημερωθεί έγκαιρα ώστε ν’ αποτραπεί από τους μοτοσικλετιστές της ΔΕΛΤΑ η καταδρομική επίθεση που σημειώθηκε από κουκουλοφόρους σε τράπεζες και βιβλιοπωλεία στις οδούς Σόλωνος και Ακαδημίας.
Η συγκλονιστική επιστολή στον Χρυσοχοΐδη από την κάτοικο των Εξαρχείων, απεστάλη στις 10 του μήνα και η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου από αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ είχε γίνει στις 22 Οκτωβρίου του 2009.
Τα τρία παραπάνω περιστατικά, κατά μία αδιανόητη συνεκτική συγκυρία, λίγο έλειψε να «φιλοτεχνήσουν» μια εντελώς διαφορετική μορφή στο σημερινό πρόσωπο της αστυνομίας. Προς το παρόν, σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής, που υπογράφει η φιλόλογος και σχολική σύμβουλος.
«Ξημερώματα Παρασκευής 9/10/2009, ώρα 12.45 π.μ., μια διμοιρία των ΜΑΤ έχει σταματήσει στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Α. Μεταξά στα Εξάρχεια, ακριβώς κάτω από το σπίτι μου.

Ακούγονται ύβρεις και χυδαιολογίες που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε τρεις νεαρούς και στους άνδρες των ΜΑΤ. Βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τους άνδρες των ΜΑΤ να συνοδεύουν τα λόγια τους με αντίστοιχες χειρονομίες σεξιστικού περιεχομένου (πιάνοντας με τα χέρια τους τα γεννητικά τους όργανα κ.ά.).

Κόσμος βγαίνει στα παράθυρα και στα μπαλκόνια. Τους λέω ότι είναι όργανα της τάξης και δεν επιτρέπεται ν' απαντούν με χυδαιολογίες και προκλητικό τρόπο. Τότε κάποιοι μου απαντούν. “Αντε, πήγαινε μέσα να βάλεις κάνα πλυντήριο”, “Μπες μέσα κυρά μου”, “Αϊ παράτα μας” και άλλα παρόμοια γελώντας ειρωνικά.

Τους λέω ότι η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη και τους ζητώ να μου δώσουν τον αριθμό τους. Κάποιος μου απαντά: “Κατέβα να μου τον πάρεις”, γελούν και κάποιος άλλος συμπληρώνει “ναι, και να μου τον μετρήσεις”, και κάποιος άλλος “ναι, με το στόμα”, προσθέτοντας και άλλα κοροϊδευτικά σχόλια.

Ως πολίτης και ως γυναίκα ένιωσα ότι είχα θιγεί αφάνταστα και ότι η συμπεριφορά τους συνιστούσε δημόσια προσβολή και υπέρβαση εξουσίας. Κατεβαίνω στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου. Η διμοιρία έχει προχωρήσει λίγο πιο πέρα από την είσοδο της πολυκατοικίας μου και στέκεται μπροστά από την πολυκατοικία στον αρ. 17, όπου μέσα έχουν κλειστεί οι τρεις νεαροί.

Βλέπω ότι λίγο πιο πέρα στέκονται αρκετοί ειδικοί φρουροί, οι οποίοι πλησιάζουν. Ζητώ από τους άνδρες των ΜΑΤ να μου δώσουν τους αριθμούς τους. Κανείς δεν έχει διακριτικά ούτε μου δίνουν τα στοιχεία τους. Καλώ από το κινητό μου την Αστυνομία. Η Αμεση Δράση όμως δεν προσήλθε.

Παράλληλα, ανοίγει η εξώπορτα της πολυκατοικίας στον αρ. 17 και βγαίνει ένας από τους κατοίκους. Εκείνη τη στιγμή βρίσκουν ευκαιρία 3-4 ειδικοί φρουροί, εισβάλλουν στην είσοδο της πολυκατοικίας και επιτίθενται σ' ένα νεαρό που βρίσκεται μέσα. Τον ρίχνουν κάτω και τον τραβούν βίαια προς τα έξω.

Οι κάτοικοι που έχουν μαζευτεί στο σημείο φωνάζουν ότι η είσοδός τους στην πολυκατοικία χωρίς ένταλμα είναι παράνομη και κάποιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τον νεαρό από τα χτυπήματα. Στη συνέχεια οι ειδικοί φρουροί μετακινούνται προς τη διασταύρωση Μεσολογγίου και Μεταξά, δηλαδή κάτω από το σπίτι μου. Ο κόσμος διαλύεται, επιστρέφω κι εγώ στο διαμέρισμά μου».


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια