Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο ΣΟΦΙΟΣ Η ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣ- ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΕΡΟΣ Γ'





Είχαμε μείνει στην ευθεία διασύνδεση τριών φαινομενικά ασυσχέτιστων μεταξύ τους γεγονότων, τα οποία επέδρασαν στην έλέυση της νέας αστυνομικής τάξης πραγμάτων που κορυφώθηκε με την πειθαναγκαστική υποβολή παραίτησης του πρώην αρχηγού Βασίλη Τσιατούρα και συνεχίστηκε με το ανελέητο πογκρόμ σε βάρος όλων όσοι αξιωματικών ήταν στο στενό περιβάλλον του.
Φτάσαμε επίσης στο σημείο που ο Χρυσοχοΐδης, μετά την αλλουληχία εκδίωξης του Σοφιού από την ασφάλεια ελέω αδυναμίας συγκέντρωσης πληροφοριών για την ενεργοποίηση της ΔΕΛΤΑ, το γράμμα της φιλολόγου που επιχειρήθηκε να στραφεί κατά της ΔΕΛΤΑ και τη σύλληψη από τη ΔΕΛΤΑ του Παπαχρήστου, συγκάλεσε συγκέντρωση όλων των στελεχών της ΔΕΛΤΑ στη ΓΑΔΑ, για ν' ανακοινώσει ότι το...

μαγαζί κλείνει. Μαζί με τη ΔΕΛΤΑ φυσικά, θα εγκαταλείπονταν οι προπαρασκευές και προεργασίες συγκρότησης και λειτουργίας της ΔΙΑΣ, ως απότοκης επίπτωσης της κατάργησης μιας ομάδας, πάνω στα πρότυπα και στο εποικοδόμημα της οποίας θ' ανεγείρονταν ο νέος θεσμός.
Στο σημείο αυτό πλέον είχε λήξει η αρνητική "επίδραση" του Σοφιού, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε από τους συνωμοτούντες για νεοταξική εκδοχή της νέας ΕΛ.ΑΣ., αν και παραδόξως πως, μετά από μια θητεία απλανούς διάθεσης στην Ασφάλεια, αποκαταστάθηκε στις κρίσεις που ακολούθησαν με το τοποθέτηση του ως διευθυντής ΥΔΕΖΙ.
Θα ήταν παράληψη μας να μην μνημονεύσουμε την αντρίκεια υποβολής αιτήματος αποχώρησης από την Κρατική Ασφάλεια του νούμερο 2 τότε της υπηρεσίας, του Θουκιδίδη Σακαρέλου, ο οποίος προωθήθηκε προς την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Στην ΓΑΔΑ ο εξαγριωμένος Χρυσοχοΐδης πριν από την εξαπόλυση των μύδρων, είχε την αυτοσυγκράτηση να κάνει κάτι που τον διέκρινε και τον ανέδειξε ως κορυφαίο υπουργό στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της αστυνομίας και το απεμπόλησε παντελώς μεταλλαγμένος στη δεύτερη θητεία του. Ν' ακούει.
Προτού "θυροκολλήσει" το διάταγμα για κλείσιμο της Ομάδας, επέτρεψε στον πρόεδρο και σε συνδικαλιστές των ειδικών φρουρών να του μιλήσουν για το έργο- προσφορά της ομάδας και στη συνέχεια, κατόπιν παροτρύνσεων των τελευταίων, να ακούσει αρκετούς υπηρετούντες να του μιλούν με θέρμη για το ρόλο τους μέσα στην αστυνομία και για το πόσο τους χαλύβδωσε αντί να τους αποσυσπειρώσει η προ μηνών δολοφονία του συναδέλφου τους Σπύρου Θεοδώρου στην Κυψέλη.
Ο Χρυσοχοΐδης, αποχώρησε δίχως να πει τίποτα και στο υπουργείο συγκάλεσε σύσκεψη, αναθέτοντας σε έναν εκ των εμπνευστών και πνευματικών πατέρων της ΔΕΛΤΑ, τον υπαρχηγό του Σώματος Ραχωβίτσα, να προωθήσει το σχέδιο δημιουργίας και της ΔΙΑΣ, που είχε εκπονηθεί επί συνυπουργίας Μαρκογιάννη στο αποτυχημένο μοντέλο- συνονθύλευμα Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.
Πριν από όλα, στη σύσκεψη της ΓΑΔΑ είχε αποκαλυφθεί με ντοκουμέντα πως τις ασχημόνιες στα εξάρχεια, όπως αυτές περιγράφονταν στο γράμμα της φιλολόγου, δεν τις είχαν κάνει αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ, όπως είχε υποστηρίξει τις προηγούμενες ημέρες ων ουκ έστιν αριθμός ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, αλλά αστυνομικοί των ΜΑΤ.


.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια